Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ole osetio da Bruno pogađa: Ostao je 45 minuta posle treninga da vežba slobodnjake

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.01.21. | 21:30

Norvežanin ubacio Fernandeša u 66. minutu, a ovaj mu iz prekida doneo pobedu i osminu finala FA Kupa

Konačno su nas Mančester Junajted i Liverpul očastili pravim ostrvskim derbijem. Pet pogodaka u okršaju dva najtrofejnija engleska kluba ne pamte se još od septmebra 2010. godine kada je Dimitar Berbatov u 84. minutu kompletirao het-trik, poništio dva gola Stivena Džerarda i ispratio Redse sa Old Traforda pognute glave. Večeras nije bilo het-trika, ali je epilog bio isti – sjajan slobodnjak rezerviste Bruna Fernandeša za 3:2 i produbljivanje Liverpulove agonije.

Izabrane vesti

“Ostao je 45 minuta duže posle jučerašnjeg treninga i vežbao slobodne udarce, pa sam bio poprilično sigurna da, ukoliko mu se bude ukazala prilika, može da postigne gol. Uvek je nezadovoljan kada mu kažem da krene u svlačionicu posle treninga jer imamo utakmicu sutradan. Ali juče je ostao. I bio je to sjajan gol, dobar slobodnjak”, rekao je trener Mančester Junajteda Ole Gunar Solskjer.

Portugalac je od starta sezone konstanta Crvenih Đavola. I kada ekipa nije igrlala kvalitetno i sada kada sa čelne pozicije predvodi karavan Premijer lige, odnosno napreduje u FA Kupu gde je izborila osminu finala.

“Igrali smo kvalitetno, postizali lepe golove, morali smo uvek da budemo na oprezu u odbrani, da reagujemo pravovremeno. Kako se meč bližio kraju nije sve bilo idealno, ali smo ih ipak oterali od gola.”

Pre nego što je Bruno (od 66. minuta u igri) zablistao, gol za vođstvo tima sa Teatra Snova od 2:1 početkom drugog poluvremena postigao je Markus Rašford.

"Markus je igrao napred, menajo strane i osetili smo da bi mogli da im naudimo u tranziciji, jer se brane visoko. Znali smo da moramo brzo da prenesemo loptu u njihovu trećinu terena i taj posao smo odlično obavili", zaključio je trener Junajteda.

 


tagovi

Ole Gunar SolskjerMančester JunajtedLiverpulBruno Fernandeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara