Oli Votkins opet u reprezentaciji, Sautgejt daje šansu Bovenu

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.10.23. | 15:50

Vratio se i Džon Stouns

Toliko dobar da se nije mogao ignorisati. Zna se ko je predvodnik Engleske, ali baš na dan kad na Ostrvu slave pogodak Harija Kejna kojim su osigurali put na Mundijal u Rusiju, selektor Geret Sautgejt je rešio da pozove i Olija Votkinsa. Jasno je da će špic Aston Vile biti alternativa kapitenu, međutim, ako se razigra...

Može da bude opasan. Dokazao je to het-trikovima protiv Brajtona u Premijer ligi i Hibernijana u kvalifikacijama za Ligu konferencije, dao je gol i za pobedu na Stamford bridžu i zato se našao na spisku Gordi albiona za prijateljski susret sa Australijom (13.10) i Italijom u okviru kvalifikacija za Prvenstvo Evrope narednog leta u Nemačkoj (17.10).

Izabrane vesti

Votkins je dobro počeo sezonu. Podigao je formu u poslednjih nekoliko sedmica. S njim moramo da budemo oprezni, ne možete da budete pristrasni kad je reprezentacija u pitanju, ali će nam pomoći pošto je trenutno u naponu snage. Bio je sa nama ranije. Znamo kakavog je karaktera, dobar ja za grupu, kvalitetno trenira na klupskom nivou i biće od koristi“, smatra Sautgejt.

U odnosu na prethodno okupljanje nema trojice igrača. U pitanju su Ben Čilvel (Čelsi), Ebereči Eze (Kristal Palas) i Kalum Vilson (Njukasl), a svima je zajedničko da su povređeni. Da nisu verovatno bi svi konkurisali za sastav. Ovako, pod zastavu se vratio Džon Stouns iz Mančester Sitija, dok prijatno iznenađenje predstavlja povratak Džeroda Bovena.

Dao je pet golova u sedam utakmica. Može da bude sjajan u ulozi krila i protiv Australije će dobiti priliku da demonstrira vrednost“, nagovestio je Geret Sautgejt.

Boven zaista dobro igra za Vest Hem, ali igra i Džejms Vord Prauz, ali centralnog veziste nema u planovima, na šta deo medija na Ostrvu ne gleda baš blakonaklono.

TIM ENGLESKE

Golmani: Sem Džonston (Kristal Palas), Džordan Pikford (Everton), Aron Remzdejl (Arsenal);

Odbrana: Džon Stouns (Mančester Siti), Livaj Kolvil (Čelsi), Luis Dank (Brajton), Mark Guehi (Kristal Palas), Hari Megvajer (Mančester junajted), Fikajo Tomori (Milan), Kiran Tripije (Njukasl), Kajl Voker (Mančester Siti);

Vezni red: Trent Aleksander Arnold (Liverpul), Džud Belingem (Real Madrid), Konor Galager (Čelsi), Džordan Henderson (Al Etifak), Kalvin Filips (Mančester Siti), Deklan Rajs (Arsenal);

Napadači: Džerod Boven (Vest Hem), Fil Foden (Mančester Siti), Džek Griliš (Mančester Siti), Hari Kejn (Bajern Minhen), Džejms Medison (Totenhem), Edi Enketija (Arsenal), Markus Rašford (Mančester junajted), Bukaja Sako (Arsenal), Oli Votkins (Aston Vila).


tagovi

reprezentacija Engleskekvalifikacije za EPKvalifikacije za Euro 2024Oli VotkinsDžon StounsDžerod Bouen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara