Foto: Reuters
Foto: Reuters

Olić debituje u Tambovu, Spartak spreman da zaleči rak ranu

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.04.21. | 11:00

Crveno-beli u potrazi za četvrtim vezanim trijumom, CSKA sa novim trenerom očekuje bolje dane

Zenit je u pol poziciji za titulu ruske Premijer lige, a Spartak trenutno deluje kao jedini rival koji bi mogao da mu pomrsi račune. Željni su crveno-beli titule koja im izmiče od 2017. godine, uvereni da mogu da prekinu dvogodišnju dominaciju nebeskoplavih iz Sankt Peterburga, naročito posle raspucane serije pobede koja je rasplamsala samopouzdanje. Četvrti uzastopni trijumf izabranici Domenika Tedeska tražiće na gostovanju Rostovu (18.00).

Šampionske ambicije nisu bile uzavrele kada se posle zimske pauze Spartak vratio na teren porazima od Dinama u kupu i Rubina u prvenstvu. Oni su se vezali na poraze iz finiša prvog dela protiv Zenita i Sočija. Iz serije neuspeha, kao feniks iz pepela digla se Narodnaja Komanda i krenula da seje strah po Premijer ligi. Šest komada Krasnodaru, odveta Dinamu, pa petarda protiv Urala. Dakle, 13 pogodaka na tri meča i neutoljiva glad da se u istom ritmu nastavi na Donu, na obali Azovskog mora.

Izabrane vesti

Kaznenu ekspediciju će predvoditi Džordan Larson i Aleksandar Sobolev, napadači koji su postigli 22 od 46 golova Spartaka. Problem je jedino u tome što je Valeri Karpin zategao odbranu Opakih momaka, koja slovi za drugu najmanje darežljivu u šampionatu. Postoji još jedan stvar koja ne ide u prilog velikanu sa Otkritije arene, a to je činjenica da je gubio četiri puta u poslednjih pet ligaških okršaja sa Rostovom, dok je jednom bilo nerešeno. Sada je idealna šansa da se napadačka inspiracija iskoristi za prekid loše serije.

Nije Spartak jedini ugledni predstavnik Moskve koji danas ide na gostovanje. CSKA čini se ima priliku priliku koju ne bi smeo da baci u vodu - da protiv Tambova (15.30) popravi najblaže rečeno razočaravajući sliku o sebi u 2021. godini. Da Armejci nisu izgubili tri od četiri meča, odnosno da su poraze pretvorili u pobede, trenutno bi držali lidersku poziciju. Istina, raspored je bio pakleno težak sa Zenitom i Lokomotivom, ali je poraz od Arsenala iz Tule morao da se izbgne.

Bilo kako bilo, Ivica Olić će na Mordovija areni pokušati da se predstavi trijumfalnim debijem na klupi CSKA. Hrvatski trener je nedavno popunio prazninu posle otkaza Viktoru Gončarenku, koji je u međuvremenu preuzeo Krasnodar. Nikola Vlašić daće sve od sebe da sunarodniku uveliča prvu utakmicu u trenerskoj karijeri, ako izuzemeo poziciju asistenta Zlatka Dalića u reprezentaciji Hrvatske. Vlašić je ove sezone najproduktivniji igrač Moskovljana sa deset golova i šest asistencija.

Vreme je da CSKA počne da igra fudbal i iskoristi to što mu rival već 12 utakmica ne zna za prvenstveni trijumf uz čak 11 poraza.

PREMIJER LIGA RUSIJE – 24. KOLO

Subota

Rotor – Lokomotiva 0:2 (0:1)

/Krihovjak 21, Žemadedinov 79/

Krasnodar - Ahmat 0:5 (0:1)

/Karin 5, Semenov 49, Beriša 51, 68, Jonov ag 95/

Rubin - Soči 1:0 (0:0)

/Kvaratškelija 72/

Dinamo Moskva - Ufa 4:0 (2:0)

/Lesovoj 10, Tjukavin 28, Nojšteter 52, Komličenko 61p/

Nedelja

13.00: (2,35) Ural (3,00) Arsenal Tula (3,40)

15.30: Tambov – CSKA Moskva

18.00: (3,50) Rostov (3,30) Spartak Moskva (2,15)

Ponedeljak

18.00: (1,30) Zenit (5,50) Himki (10,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

CSKACSKA MoskvaSpartak MoskvaTambovRostov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara