Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Olimpija sa sebe skida pritisak pred veliki derbi Slovenije

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.05.21. | 14:36

Zmajevi iz Ljubljane bez kapitena u sredu od 17.15 časova gostuju u Domžalama, koji je oslabljen zbog povrede najboljeg strelca tima

Titule se ne osvajaju u derbijima, već na malim utakmicama. To će pokušati da dokažu fudbaleri Olimpije iz Ljubljane u sredu.Zmajevi će od 17.15 časova da gostuju Domžalama, u okviru 32. kola šampionata Slovenije. Ukoliko trijumfuju vratiće se na pet bodova razlike na tabeli u odnosu na drugoplasirani Maribor.

To je i ključno, pošto baš u sledećem kolu, u nedelju, Olimpija na Stožicama dočekuje Maribor, pa će imati mnogo manji pritisak ako razlika bude veća.Naravno, daleko od toga da će timu iz slovenačke prestonice da bude lako u sredu. Domžale se još nada da će izboriti plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija, mada mu 4. mesto na tabeli to ne garantuje.

Izabrane vesti

17.15: (2,70) Domžale (2,90) Olimpija (2,75)

Kup Slovenije je stigao do polufinala, a od osvajača tog takmičenja zavisi da li će 4. mesto išta da donese. Možda će baš zbog toga Domžalu da bude važniji meč koji će da odigra tačno kroz nedelju dana, ponovo protiv Olimpije, samo ovog puta u Kupu. Prvenstvena utakmica praktično će da posluži za uigravanje za taj susret.

Domaćin će protiv Olimpije da igra poprilično oslabljen. Zbog povrede je sezonu već završio Zeni Husmani, a meč će najverovatnije da propusti i najbolji strelac Domžala Dario Kolobarić. On je sa 11 postignutih pogodaka jedan od najboljih strelaca u šampionatu. Tačnije, dao je isti broj golova kao napadači Olimpije Đorđe Ivanović i Andres Vombergar, a jedan manje od Nardina Mulahusejnovića iz Kopera.

Dario se oporavlja od bolesti, ali još nije baš potpuno spreman za teren“, kazao je trener žutih Dejan Đuranović.

Kadrovskih problema ima i Olimpija. Radivoj Bosić je povređen, a duel u sredu propustiće i kapiten Olimpije Timi Maks Elšnik. On je suspendovan zbog toga što je protiv Aluminija dobio već deveti žuti karton ove sezone. Njega će najverovatnije na terenu da zameni Nino Pungaršek.

Olimpija je sa Aluminijem odigrala 2:2 i tako je zakomplikovala sebi finiš sezone. Ipak, Vujadin Savić ne paniči.

Imamo i dalje prednost na tabeli. Moramo da zaboravimo meč sa Aluminijem i da se usresredimo na Domžale kako bi ga pobedili. Zatim sledi derbi, koji će za nas da bude meč sezone“, rekao je Savić.

SLOVENIJA 1 - 32. KOLO

Utorak

Maribor – Tabor Sežana 2:1 (0:1)

Bravo – Celje 2:0 (0:0)

Sreda

15.00: (1,70) Mura (3,50) Koper (4,90)

17.15: (2,70) Domžale (2,90) Olimpija (2,75)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Olimpija LjubljanaDomžaleSlovenija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara