FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Olimpija traži legendu: Miroslav Klose ozbiljan kandidat za mesto trenera

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.10.23. | 17:41

Posle Alberta Rijere u slovenačku prestonicu moglo bi da stigne još jedno veliko fudbalsko ime, i to kakvo...

Ustalila se na Stožicu poslednjih godina klupska politika po kojoj je glavni cilj sportskog sektora privoleti neku igračku legendu na mesto trenera. Od 2020. godine Olimpiju su s klupe predvodili sve sami igrački asovi poput Roberta Prosinečkog, Sava Miloševića i Alberta Rijere, a sada je red došao na još krupniji zalogaj.

Slovenački mediji izveštavaju da je najbolji strelac u istoriji Svetskih prvenstava u fudbalu Miroslav Klose glavni kandidat da na poziciji šefa stručnog štaba zameni Žoaa Enrikeša, a na ovako atraktivnoj akviziciji insistira vlasnik ( i ujedno predsednik) kluba Adam Delijus, nemački biznismen.

Izabrane vesti

Nisu u Olimpiji zadovoljni onim što je Portugalac postigao za prethodna dva i po meseca od početka sezone, pošto je tim trećeplasiran nakon 11 kola prvenstva sa šest bodova zaostatka za liderom Celjem, uz dva poraza u grupnoj fazi Lige konferenecije. Sve to kumovalo je da Enrikeš dobije otkaz već sada. S druge strane Klose je izbio u prvi plan budući da je bez posla od marta kada se razišao sa Altahom. Nije se legendarni nemački reprezentativac poljskog porekla proslavio u Austriji pošto je zabeležio samo pet pobeda na 24 utakmice. Bila je to prva sezona da je Klose vodio samostalno neki seniorski tim, pošto je prethodno radio u Bajernovim mlađim kategorijama, a bio je i deo stručnog štaba Joakima Leva pri kraju mandata kultnog stručnjaka na mestu selektora Nemačke.

Čini se da najkrupniji problem u realizaciji čitavog posla predstavljaju finansije. Nije da Olimpija ima novca na pretek, a limit koji mogu da izdvoje za platu novog trenera je 10.000 evra mesečno, što se bar na prvu pomisao čini nedovoljnom sumom za jedno takvo veliko ime kao što je Kloseovo, koliko god da njegovo trenersko znanje još nije potvrđeno.



tagovi

Olimpija LjubljanaMiroslav KloseSlovenija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara