Foto: Reuters
Foto: Reuters

Olimpiji derbi Paragvaja: Libertad praznih šaka u Crno-belom Klasiku

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.04.21. | 04:43

Fudbalski praznik u Asunsionu obeležio golgeter gostiju

Čuveni Crno-beli klasiko između Libertada i Olimpije pripao je gostima koji su golom Rekaldea drugi put ove sezone ostvarili minimalnu pobedu nad najvećim rivalom.

Fudbalski praznik u Asunsionu obeležio je napadač Olimpije koji je u fenomenalnoj formi od kraja februara što na najbolji način oslikava šest golova na isto toliko mečeva.

Izabrane vesti

Prvu priliku na susretu imao je Libertad koji je u 8. minutu zapretio preko Merlinija, ofanzivac je vrlo dobro šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je njegov pokušaj zaustavio Agilar. Samo devet minuta kasnije Rekalde je odgovorio posle velike greške Barboze koji je poklonio priliku rivalu da kroz situaciju jedan na jedan sa Silvom zatrese mrežu što je napadač Olimpije oberučke prihvatio.

Gol zaostatka bio je povod za ofanzivu Libertada koji je imao nekoliko šansi da neutrališe zaostatak pre odlaska na odmor, a najbolju nije iskoristio Franko u 34. minutu kada mu je Agilar odbranio udarac.

U želji da izbegne poraz strateg domaćina je već od 46. minuta ofanzivu osvežio pruživši šansu Fereiri umesto Merlinija, a u 72. minutu priliku je dobio i 17-godišnji napadač Enkiso, međutim umesto da donese izjednačenje ofanziva je mogla da košta Libertad s obzirom na to da je Rekalde u 77. minutu drugi put zatresao mrežu, ali je ovaj pogodak poništen zbog ofsajda.

Ipak, Olimpija je uspela da očuva prednost do kraja susreta i ponovi uspeh sa ovosezonske premijere odigrane u februaru kada je pobedu potpisao Oskar Kardozo sa bele tačke.

Glavni konkurenti za titulu posle deset kola imaju identičan učinak po šest pobeda, jedan remi i tri poraza te ih očekuje veoma neizvesna borba za tron Paragvaja.

PARAGVAJ 1, APERTURA - 10. KOLO

Petak

River Plejt - 12. Oktobar 0:2 (0:0)

Nasional - Klub Guarani 2:0 (0:0)

Nedelja

Guairenja - Sportivo Lukenjo 3:0 (2:0)

/Panjagua 24, 39, Romero 75/

Libertad - Olimpija 0:1 (0:1)

/Rekalde 17/

Ponedljak

01.00: Sero Portenjo - Sol de Amerika



tagovi

Olimpija AsunsionLibertadParagvajParagvaj 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara