Nikolo Zaniolo i Tami Ejbraham (Reuters)
Nikolo Zaniolo i Tami Ejbraham (Reuters)

Olimpiko slavi surovu osvetu: Romin uragan Zaniolo het-trikom progutao Bode (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.04.22. | 22:54

Tami Ejbraham načeo, supertalentovani Italijan samleo goste i postao najmlađi fudbaler u istoriji Vučice sa tri gola na jednom meču u evrokupovima

Mnogo je patnje ove sezone Bode/Glimt naneo Romi, a Vučica se od oktobra i onog poniženja u Norveškoj i debakla 6:1 spremala za ono što je dočekala večeras. Da zapali Olimpiko i da Bode strada u njegovoj buktinji. Za prvu varnicu i vraćanje ukupnog rezultata dvomeča u egal (norveški tim slavio kod kuće 2:1) postarao se Tami Ejbraham, nakon čijeg ranog gola se iznad rimskog neba nadvio uragan zvani Nikolo Zaniolo i het-trikom rasplamsao vatru u kojoj je od Skandinavaca ostao samo pepeo - 4:0.

Bio je Zaniolo od strane italijanskih medija najavljen kao džoker sa klupe, ali Žoze Murinjo koji je nastavio da piše doktorsku disertaciju na temu "kako proći evropska četvrtfinala" (skor 11/11), je imao drugačije planove. Inače malerozni momak kojem su povrede ozbiljno usporile napredak u mladoj karijeri, stao je uz rame sa Frančeskom Totijem i pokazao zašto godinama unazad važi za jednog od najblistavijih talenata italijanskog fudbala.

Izabrane vesti

Sa tri večerašnja gola, postao je prvi igrač od 2009. godine i Princa Rima kojem je to pošlo za rukom u evropskim mečevima u dresu Vučice. Pritom je od večeras najmlađi igrač u istoriji Rome koji je postigao evropski het-trik. Put do jedne od najupečatljivijih večeri dosadašnjeg toka karijere otvorio mu je Tami Ejbraham. Gol kojeg se Englez domogao nakon gužve u šesnaestercu je njegov 24. ove sezone i to je od Rominih igrača u ovom veku pošlo za rukom jedino Edinu Džeku i pomenutom Totiju.

Žoze Murinjo je sijaset puta kritikovan ove sezone, ali Portugalcu se ne može oduzeti činjenica da je on bio taj koji je večeras osetio eksploziju Zaniola, da je on prošlog leta lično zvao Ejbrahama da dođe u Romu, da je Vučicu doveo do polufinala Lige konferencije i da su njegovi puleni trenutno petoplasirani u Seriji A, kao i da ih ne tako velikih pet bodova deli od Juventusa i zone Lige šampiona.

Gosti iz Norveške nisu mogli da računaju na trenera Kjetila Knutsena koji je zbog odluke UEFA i suspenzije posmatrao iz lože, ali to ne sme da bude opravdanje za poraz. Fudbaleri Bodea jednostavno moraju da priznaju da je Roma bila neuporedivo bolja i da je uspela da limitira rivala na svega jedan udarac u okvir. A pritom je rešila dileme oko plasmana u polufinale već do poluvremena.

Odigrali su Murinjovi momci u 23. minutu tiki-taku, na sredini terena, pre nego što je Lorenco Pelegrini spojio Zaniola sa golom i omogućio mu rutinsku završnicu. Par minuta kasnije, sevnula je kontra Vučice, Zalevski je izneo loptu na polovinu rivala, pa u stilu ozbiljnih plejmejkera asistirao mladom Italijanu za majstorski lob.

Pečat na pobedu i osvetu udaren je već u 49. minutu. Odličan pas Brajana Kristantea iz prve, Zaniolo je izdražao duel, a onda raspalio po lopti poslavši je u dalji ugao. Podsetili su se navijači Rome za šta je sve Nikolo sposoban, a posle večerašnje partije ostaje im samo da se mole za njegovo zdravlje i da molitvama pokušaju da oteraju povrede u budućnosti. Jer do sada je ovaj momak, za manje od četiri godine profesionalne karijere propustio već 82 utakmice zbog povreda.

U ozbiljnom je naletu Roma kojoj je jedini poraz u poslednjih 12 mečeva naneo upravo Bodo, pre nedelju dana u Norveškoj. Ali u polufinalu Lige konferencija moraće da se porva sa gladnim Lisicama koje su namirisale prvi evropski trofej u klupskoj istoriji.

LIGA KONFERENCIJE – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Četvrtak

PSV - Lester 1:2 (1:0) /prvi meč 0:0/

/Zahavi 27 - Medison 77, Pereira 88/

Roma - Bode/Glimt 4:0 (3:0) /prvi meč 1:2/

/Ejbraham 5, Zaniolo 23, 29, 49/

PAOK - Olimpik Marselj 0:1 (0:1) /prvi meč 1:2/

/Paje 34/

Slavija Prag - Fajenord 1:3 (1:1) /prvi meč 3:3/

/Traore 14 - Desers 2, 59, Sinistera 78/

***Kvote su podložne promenama


tagovi

RomaTami EjbrahamNikolo Zaniolo

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara