Bruno Gimaraeš
Bruno Gimaraeš

Olimpikov juriš od 40.000.000 evra u jednom danu

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.01.20. | 15:48

Iz Brazila stiže Bruno Gimarais, iz druge lige Tino Kadevere

Karlo Toko Ekambi je povukao nogu, ali kad Žan Mišel Ola kroči na fudbalsku pijacu nikad to ne bude prost odlazak u kupovinu, pa francuski mediji danas bruje o dva kapitalna ulova za Olimpik iz Liona. Bez ozbira na to što ono prvo u liku Tina Kadeverea stiže iz druge lige. Januarska poslastica za navijače ipak bi trebalo da bude - Bruno Gimarais kojeg je ove zime silno želela i Benfika, ali nije mogla da finansijski ispratie Francuze.

Izabrane vesti

Atletiko Paranense je naime za 22-godišnjeg zadnjeg veznog tražio okruglo 25.000.000 i to za svega 80 odsto njegovog ugovora koji je delom i u vlasništvu porodice, menadžera, kako to već obično biva u Brazilu. Benfika nije želela da ide preko 20.000.000 evra, Lion je prvo pokušao sa 22.000.000, ali kad je video da ne ide istresao je na sto već pomenutih 25.000.000.

S tim da je dobio ceo ugovor, ali se i obavezao da će Paranenseu isplatiti popriličan procenat od narednog transfera Gimaraisa. U suštini, Lionu je maltene isto, samo što će Paranense morati da pregovara sa roditeljima i ostalim “biznismenima“ o tome kako će podeliti zaradu. Ola nije hteo da ima ništa s tim. Sad samo još da ubedi igrača da dođe, ali teško da će plata predstavljati toliki problem.

Što se tiče Kadeverea, ni on neće biti jeftin, iako su mu već 24 godine i još igra u drugoj ligi. Ali igra za Avr, a to je jedna od najboljih fudbalskih škola Evrope. I igra sjajno: ove sezone je na 20 utakmica postigao 18 golova. Pa otud i jaka cena. Isprva je Lion nudio 7.000.000 evra, na kraju je morao da udvostruči iznos. Avr će na kraju moći da zaradi i do 15.000.000 evra kad u obeštećenje uračunamo i bonuse. Pride će zadržati i Kadeverea na pozajmici do kraja sezone.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara