Olmo ipak stiže u Milan: Dinamu 20.000.000 + bonusi + procenti, Špancu deset puta veća plata nego u Zagrebu

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.01.20. | 10:10

Španac dobio šta je želeo, čekaju se samo konačni dogovor i ozvaničenje saradnje

Pominjali su se Barselona, Atletiko, Mančester junajted, Everton i Bajern, ali Dani Olmo se na kraju ipak seli u Milano!

Lomili su dugo čelnici Rosonera španskog plejmejkera, a pogotovo tvrdoglavu upravu zagrebačkog Dinama, koja je situaciju koristila da uveća Olmovu cenu, a sada je izgleda transfer na pragu realizacije. 

Izabrane vesti

Takvim informacijama barata hrvatski dnevnik Sportske novosti, posledično dobro upoznat u dešavanja na Maksimiru i blizak hrvatskom šampionu. Pominja se prvobitno cena od 30.000.000 evra, ali Milanovi direktori uspeli su da odnesu malu pobedu i spuste Olmovo obeštećenje na razumnijih 20.000.000 evropskih novčanica. To, međutim, je samo deo onoga što Dinamu sledi od prelaska novopečenog španskog reprezentativca u Grad mode. Naime, Milan će Dinamu uplatiti još 5.000.000 evra na konto realno dostižnih transfera, a u budućnosti slede i procenti od naredne prodaje, ali u visini do 5.000.000 evra.

Što se Olma tiče, za njega je spremljen ugovor na četiri i po godine vredan 2.500.000 evra po sezoni. Dakle, 11.250.000 evra tokom celog trajanja saradnje. To je zapravo deset puta više novca od onoga koji je Olmo zarađivao, iako je za vreme na Maksimiru izrastao u najboljeg igrača Dinama i postao reprezentativni kalibar. Dinamo je, istina, ponudio bio Olmu novi ugovor vredan 1.500.000 evra bruto, ali je on isti odbio uz želju da ove zime napusti Zagreb i nastavi dalji fudbalski razvoj.

Trebalo je to da bude u svojoj kući, Barseloni, ali je prvak Španije nudio samo 10.000.000 evra, na šta su se u Dinamu samo nasmejali i odbili.

Sada je sve na Olmu, njegovom ocu Migelu i agentu Endiju Bari. Navodno, Bara bi trebalo danas da se pojavi u Rovinju, gde se Dinamo sprema za nastavak sezone. Prvobitno je bio predviđen da bude starter za meč s Lokomotivom, ali je ubrzo skinut iz protokola.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara