Foto: MN Press
Foto: MN Press

Omladinci Crvene zvezde u Ligi šampiona tek od 2021. godine

Vreme čitanja: 1min | sre. 07.10.20. | 16:16

UEFA odložila kontinentalnu smotru

Omladinci Crvene zvezde trebalo je ovog meseca da počnu da se nadmeću u Ligi šampiona za mlade, međutim UFEA je donela odluku da se takmičenje pomeri za mart 2021. godine. Krovna organizacija evropskog fudbala smatra da u ovom trenutku sprovođenje takmičenja nije izvodljivo i da bi bilo izuzetno komplikovano da omladinci putuju u druge zemlje zbog epidemiološke situacije sa kovidom-19.

Crveno-beli tinejdžeri rođeni 2003. godine će tako u narednih nešto više od pet meseci nastupati isključivo u okvirima Srbije, što će im otvoriti dodatni prostor za pripreme za elitno takmičenje.

Izabrane vesti

Odluka UEFA uticala je i na promenu formata takmičenja, pa će ove sezone biti preskočena grupna faza. Od starta će biti aktuelan eliminacioni sistem sa jednom utakmicom koja odlučuje ko će proći dalje. Kako stvari trenutno stoje, timovi će kao i prethodnih sezona ostati podeljeni na juniorske, čiji seniori igraju Ligu šampiona, odnosno prvake omladinskih liga – ukrštanje će krenuti od četvrtfinala.

Izabranici Marka Neđića koji će biti najmlađi u elitnom takmičenju, imaće priliku da se sastanu sa osvajačima liga iz 31 države. Među najzvučnijim šampionima nalaze se Selta, Genk, AZ Alkmar, praška Sparta, Glazgov Rendžers, Anže.


tagovi

Omladinska Liga šampionaomladinci crvene zvezdeLiga šampiona mladih timova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara