Kabić (© Star sport)
Kabić (© Star sport)

Omladinska reprezentacija napada EP: Kabić, dva Milaneza, budući špic Štutgarta...

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.03.23. | 16:58

Aduti selektora Jovana Damjanovića za završni kvalifikacioni turnir

Otvorio je Uroš Kabić sjajno takmičarsku 2023, postigao gol vredan remija na stadionu „Rajko Mitić“, potom ga nije bilo u sastavu Vojvodine, povreda zadnje lože ga je odvojila od terena, ali ga selektor omladinske reprezentacije Jovan Damjanović nije zaboravio.

Pošto je na prošloj utakmici Mozzart Bet Superlige, sa Čukaričkim, bio u protokolu to bi trebalo da znači da se oporavio i zato Damjanović vidi talentovanog krilnog fudbalera kao jednog od oslonaca Orlića na završnom turniru kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope na Malti. Put do ostrva u Sredozemlju vodi preko Poljske, gde će rivali našoj selekciji biti Letonija (22. 3), Izrael (25.3) i domaćin (28.3).

Izabrane vesti

Kabić je dosad postigao tri gola na osam utakmica za omladinsku reprezentaciju, koja će u martovskom ciklusu da se osloni i na nekoliko internacionalaca, s obzirom da će aduti biti i špic Milana na pozajmici u austrijskom Altahu, Marko Lazetić, potom štoper Jan Karlo Simić iz mladog tima Rosonera, kao i Jovana Miloševića, budućeg centarfora Štutgarta (ostao na pozajmici u Vojvodini).

Na spisku omladinske reprezentacije je 21 igrač. U pitanju su:

Golmani: Jovan Miladinović (Crvena zvezda), Dimitrije Stevanović (Radnički Niš), Đorđe Mihajlović (Partizan);

Defanzivci: Stefan Leković (Crvena zvezda), Viktor Radojević (Grafičar), Jan Karlo Simić (Milan), Vukašin Đurđević (Voždovac), Bojan Kovačević (Čukarički), Nikola Miličić (Radnički Kragujevac), Ognjen Mimović (OFK Beograd);

Vezisti: Mateja Stjepanović (Partizan), Lukijan Abadžija (Kabel), Mihajlo Milosavić (TSC), Uroš Miladinović (Čukarički).

Napadači: Mihajlo Spasojević (Čukarički), Janko Jevremović (Partizan), Uroš Kabić (Vojvodina), Jovan Mijatović (Crvena zvezda), Marko Lazetić (Altah), Mihajlo Petković (Partizan) i Jovan Milošević (Vojvodina).



tagovi

omladinska reprezentacija SrbijeJovan DamjanovićUroš KabićJan Karlo SimićMarko LazetićJovan MiloševićFSSorlići

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara