undefined
undefined

Onda kada osvaja, Gvardiola želi da uzme sve trofeje! Everton odolevao 84 minuta, ali je na kraju podlegao pod pritiskom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.03.21. | 20:44

Mančester Siti u polufinalu FA kupa - 2:0

Đozep Gvardiola spada u onu grupu trenera koji takmičenja ne ređa po prioritetima. Iako u trenerskim krugovima vlada pravilo da morate da se "odreknete" nekog takmičenja, da biste u onom važnijem ispunili maksimum, Katalonac se takvih kriterijuma ne pridržava. Tako je bilo kada je bio najdominantniji sa Barselonom, tako je bilo i u Bajernu, tako je i u Mančester Situju.

Građani su na dobrom putu da osvoje šampionsku titulu u Premijer ligi, nalaze se u samoj završnici Lige šampiona, stigli su i do finala Liga kupa, a evo ih i u polufinalu FA kupa. Mančester Siti nije blistao ove večeri na Gudison Parku, jer je naleteo na čvrst Everton, koji je u dobroj meri uspeo da spreči opasne nalete favorizovanog protivnika, ali je na kraju podlegao pod pritiskom Gvardiolinog tima. Gosti su golovima Gundogana i De Brujnea u samoj završnici došli do zasluženog trijumfa i nastavili osvajački niz u najstarijem fubalskom takmičenju.

Izabrane vesti

Everton je tokom čitave utakmice bio usresređen, mada se može reći i primoran na odbranu svog gola, što potvrđuje i činjenica da je imao svega 25 odsto loptu u svom posedu. Karamele gotovo da nisu imale ozbiljan pokušaj pred golom Zakarija Stefena, ali su sa druge strane uspele da učene protivnika potpuno bezopasnim u prvih 45 minuta.

Ipak, Građani su u drugom poluvremenu počeli ozbiljno da prete, vrlo dobre šanse imali su Rahim Sterling i Fil Foden, a onda se u 84. minutu konačno pojavila pukotina u domaćoj odbrani. Ključan possao u toj akciji odradio je Laport, koji je izneo loptu iz poslednje linije, ispred kaznenog prostora odradio dupli pas sa De Brujneom, a onda pogodio prečku. Na pravom mestu da reaguje iz drugog plana bio je Gundogan.

Sve je bilo rešeno u poslednjim trenucima utakmice, kada je sam u kontranapadu ostao De Brujne i rutinski realizovao ukazanu šansu. Domaći su bili kivni na sudiju Majkla Olivera što prethodno nije dosudio opasnu igru Rijada Mareza nad Džerijem Minom, ali glavni arbitar meča nije smatrao da je bilo elemenata za prekidanje igre, pa su Građani rešili pitanje pobedika.

ENGLESKA, FA KUP - ČETVRTFINALE

Subota

Bornmut - Sautempton 0:3 (0:2)

/Đenepo 37, Redmond 45+1, 59/

Everton - Mančester Siti 0:2 (0:0)

/Gundogan 84, De Brujne 90/

Nedelja

14.30: (1,23) Čelsi (6,50) Šefild Junajted (12,0)

18.00: (2,85) Lester (3,30) Mančester Junajted (2,50)


*** kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara