Dzoleon Leskot (© Rasing Murcia FC)
Dzoleon Leskot (© Rasing Murcia FC)

Ono kad potpišeš za španskog trećeligaša samo da bi igrao jednu utakmicu: Leskot bio prvak Engleske, sad je u Kup kralja

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.11.20. | 11:20

Bivši član Mančester Sitija se aktivirao posle tri sezone

Rasing Mursija se takmiči u trećem rangu u Španiji, ali klub gaji veće ambicije, trenutno mu ne cvetaju ruže, sedmi je na tabeli i zato je rešio da se pojača. Predsednik Moris Panjielo je pre desetak dana izrazio želju za angažovanjem legendarnog Samjuela Etoa, iako je Kamerunac septembra prošle godine objavio da će okačiti kopačke o klin. Panjielo ne odustaje, kaže da već ima razrađenu matematiku oko angažovanja nekadašnje zvezde Barselone, Intera i Čelsija. Naveo je da bi nekolicina investitora iz Meksika i Ujedinjenih Arapskih Emirata mogla da mu pomogne kako bi zatvorio finansijsku konstrukciju.

Dodatnih informacija oko Etoa još nema, ali je Mursija u angažovala još jedno zvučno ime. Džolein Leskot je novo pojačanje ovog španskog kluba. Kako su naveli iz Murisija, Leskot će pomoći ekipi u utakmici prve runde Kupa kralja protiv Levantea, 16. decembra. Zasad se ne zna da li će ostati i posle tog duela.

Izabrane vesti


Bivši reprezentativac Engleske (26 utakmice ) i nekadašnji fudbaler Mančester Sitija, sa kojim je osvojio dve titule u Premijer ligi (2012, 2014), povukao se iz aktivnog igranja fudbala pre tri godine, poslednji angažman imao je u ekipi Sanderlenda. Do iznenadnog angažmana u Mursiji radio je kao agent za igrače na pozajmicama upravo u Sitiju, u kojem je igrao najbolji fudbal u karijeri.

Sada se vraća na teren, po drugi put van granica Engleske, jer se na zalasku karijere okušao i u Grčkoj, braneći boje atinskog AEK-a.

Rasing Mursija preti da postane pravi hit u Španiji. Ako uspe da ubede i Etoa, sa tandemom veterana će biti prava poslastica za sve fudbalske zaljubljenike.



tagovi

Džoleon LeskotMursijaSamjuel EtoŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara