Opet imamo onaj stari Old Firm! Seltiku trofej, Rendžersima mnogo razloga da plaču, ali i da se nadaju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.12.19. | 18:12

Šta se sve promašili Rendžersi...

Pre osam i po godina je Glazgov Rendžers osvojio poslednji trofej. Od tada je prošao trnovit put. Preko bankrota, novog početka sa dna, iganja u četvrtom, trećem i drugom rangu škotskog fudbala. I došao u situaciju da sa velikim rivalom Seltikom opet ravnopravno odlučuje o trofejima. Nije ga osvojio ni danas, ali je makar nagovestio da je opet uz rame sa Seltikom i da ćemo u u nastavku sezone i narednih godina opet imati ravnoprvane borbe za trofeje između dva škotska velikana.

U finalu Liga kupa Škotske, Seltik je danas u veoma zanimljivom Old Firm derbiju savladao Rendžerse sa 1:0 i osvojio prvi trofej u sezoni, ali mu je bilo potrebno i mnogo sreće za taj uspeh. Imaće Rendžersi za čim da žale posle današnjeg derbija…

Izabrane vesti

Po pravoj škotskoj, neumoljivoj kiši, krcat Hempden Park i preko 50.000 grlatih navijača su dočekali drugi Old Firm derbi u sezoni, a prvi za tofej. I imali šta da vide. Sve ono što nudi škotski fudbal u svom punom sjaju i jedan od najvećih derbija sveta. Kada su treneri Stiven Džerard i Nil Lenon izašli na teren pre početka meča, tribine su eksplodirale od galame.

Rendžersi su i definitivno pokazali da su od ove sezone uz rame Seltiku i da će i u ostala dva takmičenja biti ravnopravan konkurent za titulu. Pitanje motiva u Old Firm derbiju nikada ne treba potezati, ali čini se da su momci Stivena Džerarda bili danas nešto više napaljeniji i motivisaniji.

Rendžersi su krenuli agresivnije i ofanzivnije i već u prvih dvadesetak minuta imali nekoliko opasnih šansi i šuteva, ali je na golu Seltika počeo da se rađa junak utakmice. Frejzer Forster je sjajnim odbranama bacao u očaj Rendžersove igrače i navijače. Šta je sve skinuo u prvom poluvremenu... A pogotovo Alfredu Morelosu, prvom strelcu Policajaca koji je od početka sezone dao 25 golova na 30 mečeva u svim takmičenjima. Seltik skoro da nije zapretio u prvom poluvremenu. Pravo je čudo kako Rendžersi nisu otišli na odmor sa vođstvom. Nastavili su da promašuju i u drugom poluvremenu. Pre svih Morelos. Nastavio je i Forster da blista na golu Seltika.

A onda hladan šut posle nepunog sata igre! I erupcija oduevljenja među zeleno-belima. Rezervista Eduar je iznudio prekid, Kristi centrirao, a korpulentni štoper Žilijen izbegao ofsajd i poslao loptu u mrežu.

Ipak, Rendžersi su ubrzo dobili fenomenalnu šansu da sve vrate na početak. Mladi Frimpong je neoprezno vukao Morelosa u izglednoj prilici, skrivio penal i zaradio isključenje. Zagrmele su tribine sa navijačima Rendžersa, a Morelos je preuzeo odgovornost rešen da konačno savlada Forstera. Nije uspeo ni iz penala! Iskusni golman je sjajno pročitao Kolumbijca i odbranjenim penalom ga potpuno “ubio u mozak”.   

Imao je Seltik potom sjajnu šansu da potpuno dotuče ljutog rivala, mali Majkl Džonston je sam izašao na golmana Mekgregora, imao zicer i uplašio se. Šutirao je pored gola, pa je Džerardov tim dobio šansu da sa igračem više u poslednjih 25 minuta proba makar da izbori produžetke. Napali su Policajci svim silama, ali su nastavili da promašuju. A kada bi lopta išla okvir gola, tamo je stajao neverovatni Frejzer Forster. I na kraju je doneo trofej Seltiku.

Rendžersima ostaje velika tuga i žal zbog promašaja, ali i nada da su konačno na nivou ljutog rivala.

(FOTO: reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara