Momenat kada Caktaš upućuje udarac
Momenat kada Caktaš upućuje udarac

Opet se otvorilo Dinamu za titulu! Osijek u derbiju “prodao“ bivši igrač Hajduka užasnim pokušajem sa kreča (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.04.22. | 22:21

Biće ludo u završnici hrvatskog prvenstva

Bod u Gradskom vrtu slavi Dinamo! Najtrofejnijem hrvatskom klubu u trećem milenijumu, ujedno i u istoriji tamošnjeg prvenstva, ponovo se otvorilo sve da osvoji 23. šampionsku titulu! Petu uzastopnu, šesnaestu u poslednjih sedamnaest godina...

Prvo je Dinamo na Maksimiru sa pola gasa dobio Dragovoljac sa 2:0 pogotkom Komnena Andrića u 46. i autogolom Ivana Smolčića u 81. minutu čime je ponovo zaseo na vrh tabele, a onda je kompletna pažnje tamošnje fudbalske javnosti bila usmerena na osiječki Gradski vrt gde je na kraju bilo 0:0.

Izabrane vesti

Ipak, pričaće se danima o onom što je napravio Mijo Caktaš u 30. minutu velikog derbija. Potpuno neverovatan momenat i još luđi potez u tako bitnoj utakmici hrvatskog fudbala! Igrao se 30. minut kada je Caktaš, inače bivši kapiten Hajduka, izveo penal na gotovo amaterski način. Propali pokušaj “Panenke“ ili nazovite to kako god hoćete, ali uzeti ovakav šut u meču koji može da reši šampionsku trku je prosto neverovatno. Ne samo što je “častio“ svoj bivši klub jer Lovre Kalinić sigurno ne bi odbranio pošto se bacio daleko od mesta gde je išla lopta, već je praktično predao šampionski pehar u ruke Dinama koji sada ima dva boda više i utakmicu manje u odnosu na Osijek! A, ostalo je sedam, odnosno još osam utakmica za Dinamo do kraja prvenstva...

Hajduk na kraju dana može da bude prezadovoljan i bodom, a mnogo će se pričati i o odlukama sudije Frana Jovića. Hajduku je prvo dosudio jedanaesterac kad je Filip Krovinović pao nakon duela sa Mihaelom Žaperom. No, nakon provere VAR snimka poništio je svoju odluku.

Slična situacija dogodila se na drugoj strani u 29. minutu. Fero je nekoliko puta u istom prodoru pokušao zaustaviti Kristijana Lovrića kojeg na kraju srušio u šesnaestercu. Na prvu Jović pokazuje drugi žuti karton Lovriću zbog simuliranja, posle čega su skočili svi sa tribina. Ubrzo se javio ponovo VAR i pozvao Lovrića da pogleda snimak, posle čega je opet promenio odluku – poništava karton Lovriću i pokazuje na belu tačku. I onda Caktaš pravi ono zbog čega mu se smeje cela Hrvatska, dok u Dinamu slave.

HRVATSKA 1 - 29. KOLO

Subota

Šibenik - Gorica 0:1 (0:1)

/Stojanovski 40/

Istra - Rijeka 0:2 (0:1)

/Vučkić 28, 87/

Nedelja

Dinamo – Dragovoljac 2:0 (0:0)

/Andrić 46, Smolčić 81ag/

Osijek – Hajduk Split 0:0

Ponedeljak

18.00: (2,25) Lokomotiva Zagreb (3,20) Slaven (3,35)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Dinamo ZagrebOsijekHajduk SplitMijo CaktašHrvatska 1HNL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara