Presuda Lemine (© Reuters)
Presuda Lemine (© Reuters)

Opet su Luzerpul: Crveni žive život bez života (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.03.21. | 16:58

I Fulam se sladio na Enfildu

Kad se desio Barnli bilo je „nisu imali sreće“, posle Brajtona su se pojavile prve sumnje, Mančester Siti ih je odučio od fudbala i pokazao ko će biti novi prvak, Everton slavio posle 32 godine na Enfildu, Čelsi im zatvorio sve prilaze golu da se stekao utisak da ni iz dve utakmice ne bi pogodili cilj. Džoker Crvenih trebalo da je predstavlja utakmica sa davljenikom Fulamom, ceo svet ih je video ka pobednike, ali su se ponovo uvukli u kožu kluba koga su pre povratka titule na Enfild zadirkivali nadimkom – Luzerpul.

Poraz za porazom, loša igra kao pod indigom, trener koji ne zna šta radi i najbolji igrač koji reaguje poput rekreativca. Posledica: trijumf Fulama na terenu aktuelnog prvaka (1:0), koji je, kako je neko zapazio na Tviteru, u većem kanalu od onog u koji je skočio Milan Lane Jovanović slaveći trijumf nad Nemačkom.

Izabrane vesti

Liverpul ne da nema šta da slavi, nego ga glava boli. Puca. Igra tako da lopta samo što ne zaplače. Šest vezanih poraza je pretrpeo na Enfildu. Posledinji otkriva da je ambijent u ekipu poremećen, igrači deluju isceđeno poput limuna, kao da „žive život bez života“.

U 27. kolu Premijer lige presudio mu je Mario Lemina. Kako sudbina sve poravna, tako je vezista iz Gabona za samo tri dana prešao put od tragičara do junaka. U četvrtak veče ga je lopta pogodila u ruku i sprečila izjednačenje protiv Totenhema, ali danas je bivši igrač Marselja, Juventusa i Sautemptona odlučio da ništa ne prepusti slučaju, bukvalno je oteo loptu neodlučnom Mohamedu Salahu šta se sa Egipćaninom dešava to niko ne može da razume – i zakucao je u dalji ugao, značajno popravivši šanse tima iz Londona da sačuva status.

Jirgen Klop je napravio čak sedam promena u odnosu na derbi sa Čelsijem. U redu, ima tu dobrih fudbalera, ali Neko Vilijams, Ris Vilijams... Ne ide... Šaćiri? Bolje ne komentarisati. Vajnaldum? Neprepoznatljiv. Mane na klupi. Firmino ni na njoj. Klop u dubiozi. Da igraju jedni protiv drugih završilo bi 0:0...

Sve što je domaćin uradio jeste pritisak s početka drugog dela, kad je Diogo Žota na efektan način gađao rašlje, da bi Areola to izvukao. Kasnije je rezervista Mane slučajno pogodio stativu, bilo je tu i tamo još nekih situacija da Liverpul izjednači, ali bi nezasluženo i nepravedno.

Fulam je bio bolji u prvom delu, imao šanse preko Madže, Lukmana i Kavaleira. Kad je stigao do prednosti odlučio je da je čuva. I sačuvao... Za prvo slavlje ekipe sa Kraven kotidža na Enfildu posle devet godina.

PREMIJER LIGA - 27. KOLO

Subota

Barnli - Arsenal 1:1 (1:1)

/Vud 39 - Obamejan 6/

Šefild Junajted - Sautempton 0:2 (0:1)

/Vord Prauz 32 penal, Adams 49/

Aston Vila - Vulverhempton 0:0

Brajton - Lester 1:2 (1:0)

/Lalana 10 - Ihenačo 62, Amarti 88/

Nedelja

Vest Bromvič - Njukasl 0:0

Liverpul - Fulam 0:1 (0:1)

/Lemina 45/

15.00: (1,50) Liverpul (4,20) Fulam (6,75)

17.30: (1,63) Mančester Siti (3,80) Mančester Junajted (5,70)

20.15: (1,50) Totenhem (4,10) Kristal Palas (7,00)

Ponedeljak

19.00: (1,60) Čelsi (3,80) Everton (6,00)

21.00: (2,20) Vest Hem (3,45) Lids (3,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Mario LeminaFulamLiverpul

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara