Jusef En Nesiri (©Reuters)
Jusef En Nesiri (©Reuters)

Opet taj En Nesiri! Izbacio Junajted iz Lige Evrope, pa ukrao Viljarealu i bod u drami

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.04.23. | 23:00

Marokanac značajno udaljio Žutu podmornicu od četvrte pozicije, a Sevilji izvesno obezbedio opstanak

Kada je Sevilji teško i kada joj je potrebno čudo, tu je Jusef En Nesiri! Čovek koji je pre samo tri dana sa dva pogotka izbacio Mančester Junajted iz Lige Evrope večeras je doveo oko 30.000 gledalaca na stadionu Ramon Sančes Pishuan do stanja erupcije zbog gola u četvrtom minutu nadoknade kojim je "ukrao" Viljarealu i bod za pobedu rezultatom 2:1!

Andaluzija je na nogama, Sevilja ponovo igra strašan fudbal! Nisu mnogo sreće imale pristalice kluba proteklih meseci, ali u poslednje vreme nazire se da bi i ova takmičarska godina mogla da ima srećan kraj. Možda je ponovo suđeno da popularna "Kraljica B produkcije" ode do kraja u Ligi Evrope, a ako se to zaista dogodi, malo ko će se zaista sećati loše forme, lutanja u mraku i sve što je Horhe Sampaoli ostavio za sobom pre nego što ga je nasledio Hose Luis Mendilibar. Sevilja ponovo igra fudbal koji ima dušu, žar i napadačku notu, a čim je ekipa povratila identitet odmah je sve krenulo nabolje.

Izabrane vesti

Velike zasluge za to idu En Nesiriju koji kvantitativno ne trese mreže toliko često, već njegovi potezi imaju težinu. Protiv Junajteda dva pogotka u revanšu, plus asistencija u prvom meču, pogoci kojima su načeti PSV i Majorka, dve recke protiv Elčea, pa ko da zaboravi onaj pogodak u meču sa Portugalijom koji je odveo Maroko u polufinale Svetskog prvenstva... Sa tri pogotka u poslednje dve utakmice, visoki napadač dao je Sevilju razlog da se bori do poslednjeg atoma snage i utakmice za svaku pobedu i što bolji učinak na kraju. Njegov pogodak za 2:1 pogledajte OVDE.


Meč je obilovao prilikama na obe strane, uzbuđenja definitivno nije manjkalo. Gol Rafe Mira iz 34 minuta mogao je da poništi Nikolas Džekson pred sam istek vremena u prvom delu, ali je njegov gol poništen zbog ofsajda. To je učinio Pau Tores na asistenciju Jerija Pine u 57. minutu, ali je i ovog puta VAR morao da reaguje. Arbitar je morao da gleda snimak jer je situacija bila krajnje delikatna, ovog puta je sporno bilo da li je Tores igrao rukom pre nego što je sproveo loptu u mrežu i na kraju se ispostavilo da je sve bilo čisto. Pokušao je Marko Dmitrović, koji je i u ovom meču branio vrlo dobro, da zaustavi Toresov šut, ali nije mu se dalo...

Objektivna je ocena ko je više zaslužio trijumf i da li je neko uopšte bio dovoljno bolji da uzme ceo plen, ali En Nesirija to ne zanima, on je svoje uradio da se gotovo pun stadion raduje trijumfu koji gotovo sigurno garantuje opstanak. Podigla se Sevilja iz pepela otkako je Mendilibar preuzeo komandu i od mogućih 12 uzeo 10 bodova, što je sada dovoljn o za miran boravak u sredini tabele. Doduše, nastave li ovako fudbaleri Sevilje u poslednjih osam kola, nije ni ulaz među šest najboljih nemoguća misija!

Doduše, svi u klubu će se verovatno sada posvetiti šansi koju imaju da ponovo osvoje Ligu Evrope i onda ponovo igraju Ligu šampiona naredne jeseni.

PRIMERA – 30. KOLO

Petak

Espanjol - Kadiz 0:0

Subota

Osasuna - Betis 3:2 (3:1)

/Budimir 6, 11, Monkajola 41 - Miranda 16, Rodrigez 70/

Almerija – Bilbao 1:2 (0:1)

/Senteljes 90+2 – Niko Vilijams 9, De Markos 56/

Sosijedad – Rajo Valjekano 2:1 (0:0)

/Serlot 59, Ležen ag 82 – Palason 57/

Valjadolid – Đirona 1:0 (1:0)

/Monću 24/

Real Madrid – Selta 2:0 (1:0)

/Asensio 42, Militao 48/

Nedelja

Elče - Valensija 0:2 (0:2)

/Lino 19, Verdu 42ag/

Barselona - Atletiko Madrid 1:0 (1:0)

/Tores 44/

Majorka - Hetafe 3:1 (0:1)

/Li 56, 90+5, Railjo 64 – Majoral 23/

Sevilja - Viljareal 2:1 (1:0)

/Mir 34, En Nesiri 90+4 – Tores 57/



tagovi

Marko DmitrovićRafa MirPau ToresSeviljaViljareal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara