Reuters
Reuters

Opet taj ludi Udineze: Samardžić nacrtao preokret i pobedu u nadoknadi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.10.22. | 22:46

Mladi fudbaler koji bi mogao da nosi dres Srbije pokrenuo Zebre u Veroni

Udineze je pravo osveženje, a Lazar Samardžić hit Serije A! Ekipa Andree Sotila upisala i šestu vezanu pobedu u italijanskom prvenstvu, te posle osam kola sa 19 bodova zauzima treće mesto na tabeli! Večeras je predvođena 20-godišnjim vezistom koji bi mogao da nosi i dres reprezentacije Srbije u budućnosti srušila Veronu i to usred Bentegodija - 2:1.

Ali teško da bi tim iz Udina slavio novi trijumf, da nije bilo Samardžića. Ušao je u igru u 58. minutu, da bi samo 12 minuta kasnije fantastičnim pasom proigrao Delofeua, koji je sa golom potom spojio Beta za izjednačenje. A onda je briljantno izveo slobodnjak u trećem minutu sudijske nadoknade i u trepavicu pogodio Jaku Bijola koji preokreće rezultat i donosi pobedu gostujućoj ekipi.

Izabrane vesti

Utakmicom u Veroni spuštena je i zavesa na osmo kolo, a samo Napoli i Atalanta imaju bod više od Sotilove čete. S druge strane, ekipe Gabrijelea Čofija je u zoni ispadanja sa 14 bodova manje od večerašnjeg rivala.

Nastavljaju Zebre da oduševljavaju, a sve veće zasluge za blistava izdanja idu i na Samardžićev račun. Momak koji je rođen u Berlinu iz kola u kolo ostavlja bez teksta. Pre svega sjajnim, majstorskim potezima, a tek mu je 20 godina.

Čekao je sa klupe priliku da uđe, gledao kako njegovi saigrači gube. Verona je vodila od 23. minuta zahvaljujući pogotku Doiga. Sve je počelo centaršutem Darka Lazovića sa desne strane, odbrana se nije najbolje snašla, pa je lopta završila kod škotskog fudbalera koji je uhvatio volei i doneo domaćinu prednost. Kada je treneru Sotilu početkom drugog dela postalo jasno da je vrag odneo šalu i ekipi nedostaje završni pas, znao je šta mu je činiti.

Napravio je trostruku izmenu, na teren uz Beta i Ebozea, poslao Samardžića. Iako nije postigao pogodak, nema sumnje da je daleko najzaslužniji za preokret i pobedu. Najpre je "kiflom" sa oko 20 metara pogodio stativu, a onda genijalnim pasom razoružao kompletnu odbranu rivala. Igrao se 70. minut kada je u stilu prekaljnih desetki bocnuo loptu sa ivice kaznenog prostora i poslužio Delofeua kao na tacni. Španac je odlužio loptu na stranu ka Betu, kojem nije bilo teško da poravna rezultat.

Dominirao je gost u nastavku susreta, Verona teško uspevala da zadrži loptu u posedu, još ređe da pripreti, ali se činilo da bi mogla da se odbrani. Ipak, Samardžić je u trećem minutu nadokande dobio priliku da izvede slobodnjak sa leve strane, poslao je fantastičnu loptu pred gol rivala, a Bijol je glavom smestio u mrežu za nova tri boda. Lazar je tako ubeležio prvu asistenciju u sezoni, a dosad ima i dva pogotka.

SERIJA A - 8. KOLO

Subota

Napoli - Torino 3:1 (3:1)

/Angisa 6, 12, Kvarachelija 37 - Sanabrija 44/

Inter - Roma 1:2 (1:1)

/Dimarko 30 - Dibala 39, Smoling 75/

Empoli - Milan 1:3 (0:0)

/Bajrami 90+1 - Rebić 79, Balo Ture 90+4, Leao 90+7/

Nedelja

Lacio - Specija 4:0 (2:0)

/Zakanji 12, Romanjoli 24, Milinković Savić 62, 90+1/

Leče - Kremoneze 1:1 (1:1)

/Strefeca 42 - Ćofani 19/

Sampdorija - Monca 0:3 (0:1)

/Pesina 11, Kaprari 67, Sensi 90+4/

Sasuolo - Salernitana 5:0 (2:0)

/Lorjente 12, Pinamonti 39, Torstvet 53, Harui 76, Antist 90+1/

Atalanta - Fjorentina 1:0 (0:0)

/Lukman 59/

Juventus - Bolonja 3:0 (1:0)

/Kostić 24, Vlahović 59, Milik 62/

Ponedeljak

Verona - Udineze 1:2 (1:0)

/Doig 23 - Beto 70, Bijol 90+3/



tagovi

Lazar SamardžićUdinezeVeronaDarko Lazović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara