Pau Tores (Reuters)
Pau Tores (Reuters)

Opijeni vizijom Lige šampiona: Viljarealov šamar spustio Betis na zemlju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.02.22. | 20:28

Pau Tores u svom stilu i Etijen Kapu lepoticom srušili domaćina na Benito Viljamarinu - 0:2

Uživali su fudbaleri Betisa od sredine januara, vezali četiri pobede, poslednje tri sa po četiri postignuta gola. U jeku priča o strašnom fudbalu izabranika Manuela Pelegrinija i prognozama da bi zbog trećeplasiranog Betisa za Ligu šampiona mogli da izvise Barselona ili Atletiko, na Benito Viljamaril došao je Viljareal i zalepio šamar Verdiblankosima - 0:2.

Spušten je tim iz Andaluzije na zemlju i moraće da shvati da ga do plasmana u grupnu fazu evropske A produkcije čeka dug i mukotrpan posao. Pritom je primoran da ratuje na tri fronta jer osim Primere ima obaveze u Ligi Evrope, odnosno Kupu kralja.

Izabrane vesti

Betisov napad je izdanjima u prethodne dve nedelje počeo da uteruje strah u kosti i zato je malo ko verovao da će Žuta podmornica tako uspešno neutralisati Huanmija, Vilijana Žozea, Borhu Iglesijasa, Nabbila Fekira...

Napadački dvojac Viljareala u sastavu Đerar Moreno - Pako Alkaser nije pogađao, ali nije ni bilo potrebe. Iako je prevashodno zadužen za odbranu svog gola, a taj ispit položio je sa najvišim ocenama, Pau Tores je odradio posao i na drugoj strani terena. Par minuta pre odlaska na odmor, trznuo je glavom posle centaršuta Alberta Moreno i doneo prednost gostima. Sigurno su fudbaleri Betisa znali da je prekid jedini način na koji Tores može da ih ugrozi i opet nisu uspeli da se odbrane. Od osam golova koje je postigao u Primeri do sada, defanzivac Viljareala je svaki dao posle prekida. Šest puta se to dešavalo posle kornera, u četiri navrata glavom...

Ko zna u kom pravcu bi se završna četvrtina utakmice odvijala da je sudija Fuertes odlučio da u 68. minutu dosudi penal za Betis. Udarac Borhe Iglesijasa rukom je blokirao Serž Orije... glavni arbitar je prvo pokazao na belu tačku, a zatim na poziv iz VAR sobe otišao da gleda snimak, te procenio da nije bilo namere. Odlučio je da promeni odluku i ne dodeli jedanaesterac Betisu što je razbesnelo Pelegrinija i njegove pulene.

Desetak minuta pre kraja meča svetla reflektora je na sebe usmerio Etijen Kapu. Umeo je iskusni vezista ranije tokom karijere da se nadaje golova kako u Ligi 1, tako i u Premijer ligi. Do večeras nije imao prvenstveni gol u aktuelnoj sezoni primere, a onda... Lepotica koja je ušla u rašlje i pomilovalja malu mrežu.

Polse večerašnje pobede, Viljareal je na poziciji šest koja garantuje Ligu konferencija, ali ambicije su sigurno veće. Trenutno zaostaje bod za Atletiko Madridom, odnosno tri za Barselonom, ekipama od kojih ima po utakmicu manje.


PRIMERA – 23. KOLO

Petak

Hetafe – Levante 3:0 (2:0)

/Unal 1, 29, Alenja 95/

Subota

Elče - Alaves 3:1 (0:1)

/Milja 46, 58, Fidel 86 - Hoselu 18/

Majorka - Kadiz 2:1 (0:1)

/Sevilja 20 pen, Murići 66 pen - Alkaraz 8/

Selta - Rajo Valjekano 2:0 (1:0)

/Mendez 12, 80/

Osasuna - Sevilja 0:0

Nedelja

Valensija - Real Sosijedad 0:0

Barselona - Atletiko Madrid 4:2 (3:1)

/Alba 10, Gavi 21, Arauho 43, Alves 49 – Karasko 8/

Betis - Viljareal 0:2 (0:1)

/Tores 41, Kapu 83/

Real Madrid - Granada (u toku)

Ponedeljak

21.00: (1,62) Atletik Bilbao (3,90) Espanjol (6,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BetisViljarealEtijen KapuPau Tores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara