Mikel Ojarzabal (Reuters)
Mikel Ojarzabal (Reuters)

Oporavak strogo čuvana tajna: Mikel Ojarzabal se vratio posle skoro 300 dana

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.12.22. | 04:29

Krilni napadač u protokolu za utakmicu protiv Osasune

Konačno! Posle 289 dana od povrede prednjih ukrštenih ligamenata kolena, Mikel Ojarzabal se vraća u protokol Real Sosijedada. Devet i po meseci otkako se povredio na treningu, napadač tima iz San Sebastijana naći će se na klupi za utakmicu protiv Osasune.

Ojarzabal se povredio 17. marta, a operisan je nedelju dana kasnije. Dva dana nakon operacije na društvenim mrežama kluba osvanula je Ojazrabalova fotografija na kućnom lečenju, prva sledeća objava sa Ojarzabalom u glavnoj ulozi tek pola godine kasnije. Klub je čitav proces oporavka držao u apsolutnoj tajnosti.

Izabrane vesti

Mikel se pojavio na treningu 4. oktobra, a nedelju dana kasnije, ponovo je izostao. Marca je pisala da je razlog povreda mišića, iz kluba se oglasili da je sve u skladu sa planom. Tokom mundijalske pauze je individualno radio, nije bio pozivan da igra prijateljske duele protiv Rajo Valjekana i Lidsa, a grupnim treninzima se ponovo priključio 19. decembra.

Sada ga je trener Imanol Alguasil prvi put uvrstio na spisak pozvanih igrača još od 13. marta. Ojarzabal se vratio, a čekaće se još na povratak Umara Sadika. Nigerijac i nekadašnji špic Partizana je odmah počeo da daje golove po dolasku iz Almerije, ali je 12. septembra doživeo istu povredu kao Ojarzabal. Van terena je već 110 dana i za sada je propustio 17 utakmica.

Za kraj, da se vratimo na Ojarzabala. Sosijedad je jedini klub za koji je 25-godišnjak do sada nastupao. Več ima 272 nastupa, 79 golova i 49 asistencija. Ljubimac je navijača i na odličnom je putu da postane ozbiljna klupska legenda.


tagovi

Real SosijedadMikel Ojarzabal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara