Đosep Marija Bartomeu (©Reuters)
Đosep Marija Bartomeu (©Reuters)

Opozicija uspela, Barselona ide na referendum!

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.10.20. | 22:51

Glasanje će se održati 31. oktobra ili 2. novembra

Opozicija je uspela u svojoj nameri, fudbalski klub Barselona ide na referendum!

Digao se glas protiv i dalje aktuelnog prvog čoveka Đosep Marije Bartomeua, navijači vođeni opozicijom uspeli su da prikupe preko 16.521 validan potpis i glasanje na kojem će biti odlučena sudbina sadašnje uprave biće odlučena najkasnije za tri-tri i po sedmice.

Izabrane vesti

Prema informacijama iz Katalonije, dva datuma koji se najviše pominju za održavanje referenduma su 31. oktobar i 2. novembra, što je praktično maksimalan period od 20 radnih dana od momenta kada su sudski notari proglasili peticiju validnom uz čak 19.532 važeća potpisa.

Navodi se da će datum glasanja biti određen u skladu s aktuelnom epidemiološkom situacijom u zemlji, odnosno pokrajini Katalonija, toga da li će se aktuelna uprava u međuvremenu povući s funkcije, a sve će zavisiti i od nadležnih organa koji će imati mogućnost da pomere termin ako zdravstveni bilten ne bude dobar. Osim toga, referendum mora da se održi i u danu kada fudbalski klub ne bude igrao utakmicu.

El Klasiko biće odigran nedelju dana pre konačnog roka, odnosno 24. oktobra, a u istoj sedmici planiran je i susret s Juventusom u Torinu u sklopu grupne faze Lige šampiona. Takođe, u kalendaru Primere stoji da Barselona 31. oktobra ili 1. novembra putuje na gostovanje Alavesu u Vitoriji.

U slučaju da narod svrgne Bartomeua i njegovu upravu, na čelo dolazi prelazna uprava koja mora u roku od 40 radnih dana da sazove izbore za izbor novog predsednika kluba. To znači da bi izbori mogli da se održe oko polovine januara, ne kasnije. 

Izgleda da dolazi novo vreme na stadionu Kamp Nou. A, svi još pričaju o mogućem transferu Lionela Mesija u Mančester Siti narednog leta...



tagovi

Đosep Marija Bartomeu

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara