Darko Lazović (©AFP)
Darko Lazović (©AFP)

Oprez, Napolitanci: Retki su igrači kao Darko Lazović

Vreme čitanja: 5min | uto. 23.06.20. | 15:41

Verona juri Evropu na krilima srpskog fudbalera

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Na Bentegodiju se igra mali srpski derbi između dvojice “zvezdaša” Darka Lazovića i Nikole Maksimovića u sudaru Verona i Napolija. Njih dvojica su dobili nove komplimente juče: Lazovića je hvalio njegov trener Jurić, a Maksimovića nekadašnji as Napolija Rud Krol. Veroni je potrebna pobeda da bi ostala ispred Milana, Napoliju da gaji ono malo nade što je ostalo za četvrto mesto. Spal će u Ferari hvatati poslednji voz za opstanak u Seriji A, a Kaljari pobedu koja nedostaje od početka decembra prošle godine. Đenova na Marasiju želi da nastavi pozitivan trend koji je imala u poslednjim kolima pre pandemije dok Torino i Udineze igraju neku vrstu majstorice za ulazak u mirne vode i udaljavanje od zone ispadanja. 

Izabrane vesti

VERONA – NAPOLI

Verona je pozvana da odmah odgovori Milanu na pobedeu u Lećeu u trci za poslednje mesto koje vodi u Ligu Evrope. Tim Ivana Jurića je nastavio pozitivnu seriju sa pobedom nad Kaljarijem: na poslednjih deset mečeva Verona redovno poboljšava svoj bodovni saldo na tabeli. Na raspolaganju neće biti samo Borini zbog crvenog kartona protiv tima sa Sardinije. Hrvatski trener se i večeras uzda u Čačanina Darka Lazovića: “Darko je spoljni vezni sa osobinama napadača koje mu omogućavaju da kreira brojčanu superiornost i to je karatkeristika koju ima mali broj fudbalera”.

VERONA 3-4-2-1: Silvestri; Rahmani, Gunter, Kumbula; Faraoni, Amrabat, Velozo, Lazović; Vere, Zakanji; Di Karmine.

Napoli je sa osvajanjem Kupa Italije obezbedio plasman u Ligu Evrope. Međutim, Rino Gatuzo ne bi bio Rino Gatuzo da ne postavi teško dostižne ciljeve: Napoli još uvek nije odustao od Lige šampiona i pored 12 bodova prednosti Atalante. Da bi nastavio da gaji mrvice nada za najprestižnije evropsko takmičenje Napoli mora da pobedi Veronu na Bentegodiju.

Gatuzo će iz predostrožnosti odmoriti Mertensa koji ima probleme sa mišićima i pružiće priliku Miliku da predvodi napad Azura. Među startere se vraća i Politano, dok Kaljehon ozbiljno razmišlja da ostane u Napoliju do kraja avgusta, odnosno da završi svoju napuljsku avanturu sa utakmicama u Ligi šampiona, počev od one protiv Barselone. U Napulju je ostao Manolas, imajući u vidu formu Maksimovića i Kulibalija, Grk može na miru da se oporavi od povrede.

NAPOLI 4-3-3: Ospina; Di Lorenco, Maksimović, Kulibali, Mario Rui; Fabijan Ruiz, Deme, Zjelinski, Politano, Milk, Insinje. 

SPAL – KALJARI

U Ferari večeras prolazi poslednji voz za hvatanje prikljuka u borbi za opstanak tima Điđija Di Bjađa. Pobedom u Parmi, pred početak “lokdauna”, zahvaljujući golu Petanje, Spal je otškrinuo vrata spasa. Di Bjađo neće moći da računa na golmana startera Berišu kao ni na Zukanovića i Di Frančeska. Sve nade Spal polaže u Petanju koji ima veliki motiv da pre nego što pređe u Napoli sačuva prvoligaški status timu iz Ferare.

SPAL 4-3-3: Letica; Čonek, Vikari, Bonifaci, Reka; Misiroli, Valdifjori, Dabo; Valoti, Petanja, Strefeca.

Kaljari se uzda da će broj 13 biti taličan večeras protiv Spala. Tim sa Sardinije ne zna za pobedu već 12 kola. Negativnu seriju nije uspeo da prekine ni Zenga na svom debitantskom meču. Istini za volju Kaljari dolazi prilično oslabljen u Feraru. Osim suspendovanih Čigarinija i Čepitelija zbog kartona, nisu na raspolaganju ni Najngolan ni Oliva. Pavoleti će eventualno moći da se pridruži svojim drugovima u poslednje dva kola prvenstva. Dobra vesta za “Spajdermena” je povratak u tim Žoaa Pedra koji će zauzeti mesto poret Čolita Simeonea.

KALJARI 3-5-2: Kranjo; Kačartore, Valukievič, Pizakane; Jonita, Nandez, Birsa, Rog, Pelegrini; Žoao Pedro, Simeone.

ĐENOVA – PARMA

Na papiru se Đenova nalazi u najtežoj poziciji u odnosu na takmace u borbi za opstanak. Gotovo polovina igrača na raspolaganju trenera Nikole je na pozajmici, što znači da dobar deo njih već ima spremne kofere da napusti ligurijsku luku. Nikola je napravio malo čudo pre pauze zbog kovida sa tri pobede Grifona u poslednja četiri kola. Jedini igrač koji nije na raspolaganju Nikole je naš Radovanović koji čiji je povratak na teren predviđen tek krajem jula.

ĐENOVA 3-5-2: Perin; Romero, Soumaoro, Mazijelo; Biraski, Behrami, Šone, Sturaro, Krišito; Favili, Pandev

Parma je praktično ostvarila svoj cilj, nedostaje joj samo četiri boda do kvote 40 koja, po pravilu, garantuje opstanak u Seriji A. Uprkos izjavama trenera D’Averse, funkcionera kluba i igrača, čini se da u Parmi ne umiru mnogo od želje da se vrate u Ligu Evrope, barem ne ove godine. D’Aversa ozbiljno razmišlja da odmori iskusnog Alveša i Žervinja čija bi mesta mogli da zauzmu Dermaku i Karamo, a i Skocarela je u baražu sa Ernanijem za ulogu režisera igre na sredini terena.

PARMA 4-3-3: Sepe; Laurini, Jakoponi, Alveš, Galjolo; Kucka, Ernani, Barila; Kuluševski, Kornelijus, Karamo. 

TORINO – UDINEZE

U Torinu se oseća još uvek gorak ukus od remija sa Parmom, tim pre što su predsednik Urbano Kairo i trener Moreno Longo verovali da bi sa šest bodova na prve dve utakmice na domaćem terenu u nastavku sezone stavili hipoteku na opstanak u Seriji A. Problem za tim Granata je što kapiten Andrea Beloti ne postiže više golove na stadionu „Grande Torino“. Prošlo je devet meseci otkada je Beloti zatresao mrežu na domaćem terenu, protiv Parme ni sa bele tačke nije uspeo da se deblokira. Večeras ćemo, po svoj prilici, videti isti sastav kao pre tri dana, jedina eventualna novina bi mogao da bude Saša Lukić umesto Rinkona na sredini terena.

TORINO 3-4-3: Sirigu; Ico, Enkulu, Bremer, De Silvestri, Rinkon, Meite, Berenger; Edera, Zaza, Beloti.

Za razliku od Torina, koji smo već videli prošle subote, Udineze „debituje“ u nastavku ove sezone. Za tim trenera Gotija je veoma važno da izbegne poraz večeras od Granata, ne samo zato što je reč o sudaru sa direktnim rivalom u borbi za čuvanje prvoligaškog statusa, već i zato što klub iz Friulija čekaju dva izuzetno teška meča sa Atalantom u Udinama i Romom u Večnom gradu. Pozitivna okolnost je da nema povređenih u timu Udinezea, osim Prodla, a oko sastava ćemo imati uobičajene dve dileme iz prethodnog dela sezone: Lazanja ili Nesterovski u napadu i Samir ili Bekan u odbrani.

UDINEZE: 3-5-2: Muso; Trost-Ekong, Nujtink, Samir; Striger-Larsen, De Paul, Mandragora, Fofana, Sema; Okaka, Lazanja. 

SERIJA A - 28. KOLO

Ponedeljak

Fjorentina - Breša 1:1 (1:1)

/Pecelja 29 - Donaruma 17 penal/

Leće - Milan 1:4 (0:1)

/Mankozu 54 penal - Kastilljeho 26, Bonavntura 55, Rebić 57, Leao 72/

Bolonja - Juventus 0:2 (0:2)

/Ronaldo 23 penal, Dibala 36/

Utorak

19.30: (3,80) Verona (3,45) Napoli (2,00)

19.30: (2,75) SPAL (3,05) Kaljari (2,75)

21.45: (2,50) Torino (3,25) Udineze (2,90)

21.45: (2,25) Đenova (3,25) Parma (3,30)

Sreda

19.30: (1,38) Inter (5,00) Sasuolo (7,75)

21.45: (2,35) Atalanta (3,45) Lacio (2,95)

21.45: (1,50) Roma (4,30) Sampdorija (6,50)


Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Darko Lazović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara