Kristofer Enkunku (©Reuters)
Kristofer Enkunku (©Reuters)

Oproštaj u velikom stilu: Trofej Kupa ne mrda iz Lajpciga, sačuvao ga Kristofer Enkunku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.06.23. | 22:12

Francuski napadač upisao gol i asistenciju i finalu protiv Ajntrahta

 Trofej Kupa Nemačke neće menjati vlasnika, ostaje na Red Bul Areni. Fudbaleri Lajpciga drugu godinu zaredom osvajači su najmasovnijeg takmičenja u zemlji pošto su u finalu na Olimpijskom stadionu u Berlinu savladali Ajntraht – 2:0 (0:0).

Imao je klub iz Frankfurta priliku da ne preterano uspešnu sezonu popravi osvajanjem trofeja, pride usput obezbedi i plasman u Ligu Evrope, ali će morati da se pomiri sa činjenicom da će ostati na pet trofeja u Kupu i zadovolji se sa učešćem u Ligi konferencije (u poslednjem kolu se dokopao sedme pozicije u Bundesligi).

Izabrane vesti

Ujednačen meč sa tek po kojom prilikom na obe strane na kraju je odlučio Kristofer Enkunku. Francuski napadač načeo je Ajntraht sredinom drugog poluvremena, da bi u finišu meča upisao i asistenciju, i tako se u velikom stilu oprostio od kluba, odigravši veliku ulogu u osvajanju tek drugog trofeja u kratkoj istoriji Red Bulovog čeda.

Enkunku će, podsetimo, naredne sezone obući dres Čelsija, dogovoren je transfer još zimus, a Enkunku je večeras još jednom pokazao zbog čega je prema ranijim navodima pouzdanih evropskih medija londonski klub odlučio da za njegove usluge plati oko 60.000.000 evra.

Dobio je u 71. minutu francuski ofanzivac loptu na krilu, uneo je sa boka, otarasio se dvojice čuvara i šutirao dalji ugao, a lopta je na putu ka golu pogodila nekoga od fudbalera Ajntrahta i prevarila Kevina Trapa (gol pogledajte OVDE). Pet minuta pre kraja otklonio je branilac trofeja sumnju. Ovog puta je Enkunku bio u ulozi asistenta, sačuvao je loptu pored šestorice fudbalera Ajntrahta i proigrao Dominika Soboslaja na desnoj strani, a mađarski vezista je neodbranjivo pogodio dalji ugao. Slavlje je moglo da počne!



tagovi

Kristofer NkunkuRB LajpcigAjntraht FrankfurtKup Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara