Komentari na vest

Opširna Uefina analiza: TV prihodi prave razliku među ligama, Junajtedov tim najskuplji u istoriji fudbala!

Ћ

Ћелави препотенко

pre 2 meseca

Не можете очекивати новац од ТВ права и спонзора у једној тотално неинтересантној лиги. Истине ради, ова сезона је нешто интересантнија него претходне, а када би се на клубове који сада изборе плејоф додала још 4 клуба (нпр. Раднички Ниш и ова 3 клуба са новим стадионима) слика би била знатно боља. Треба смањити и Суперлигу и ПЛС на 12 клубова, 1 директно улази/испада, 2. и 3./10. и 11. да играју бараж. Сви клубови прва два ранга такмичења треба да имају нове стадионе у власништву државе, а они да се организују у д.о.о. и да се омогући приватизација ако има заинтересованих. Пооштрити критеријуме за лиценцирање клубова, а сваки клуб мора да има развијену и такмичарски потпуно спремну омладинску школу у свим старосним категоријама.
d

dejanera

pre 2 meseca

Da li ja ovo dobro procitah? Da bi napravili ovaj sadasnji tim celnici Sitija skrcali su 1,286 MILIJARDI EVRA!!! A ovde se nacitah komentara kako Zvezdini Afrikanci ne pokazuju nikakvu razliku u Evropi i da su preplaceni? A svi zajedno nisu placeni vise od 15-ak miliona! Pa bas cudno sto ne prave razliku!
Z

Znaš šta

pre 2 meseca

Burazeru nemojte onda da igrate. Malo ste Srpski Bajern malo kmečite. Odlučite šta ste.
S

Smrdrid

pre 2 meseca

Vardrid je imao i pare i sudije i posle su dosli rezultati i titule ))
P

Paa

pre 2 meseca

Nije ni Uefalona ništa bolja. Inače ne navijam ni za jedne ni za druge.
S

Same

pre 2 meseca

Isto mi pade na pamet.koji hejt od strane navijac junajteda prema gvardioli. Da je los pa ne bi tako govorili
B

Brukalina

pre 2 meseca

Najskuplji tim ekipa koja prima 5,6,7 golova ))))))))))) kako bese gvardiola najvise trosi???????? Daj neko objasnjenje pistaci navijacu? ))))))))))
C

Cekaj

pre 2 meseca

Cekaj cekaj...gvardiola samo trosi i kupuje najskuplje? A murinjo,moyes,seven ten hag,gegen ragnik...sve zajedno doslo sad do milke i po )))))) dajte najvece navijace junajteda da cujemo kako ovo? I kako posle tiliko trosenja nema rezultata??? ??? ???
S

Saša_PFC

pre 2 meseca

Neverovatan podatak..po Terzićevoj izjavi C.Zvezda je kasirala 60.mil.evra..lepa cifra za nase uslovo.Ipak obratite paznju i na ovaj podatak....drzava Srbija je otpisala dug C.Zvezdi u iznosu od 42.mil.evra.Dakle kada sabereme ove dve cifre dolazimo do podatka da je to 102.mil.evra.Pitanje za sve Zvezdase..kako je moguce da vam klub duguje 100.mil.evra a zarafio je 102.mil.evra....dali iko od vas obraca paznju na ovo sto sam naveo.Znaci klub je prihodovao 102.mil.evra a pozajmio je 8.mil.evra da bi platili porez...sta se to desava u C.Zvezdi.Jos gori su podaci da klub duguje igracima ozbiljan novac...recimo samo Katai ima potrazivanja od preko 1.mil.evra...sta mislite koliko se duguje Dragović-u.
Z

Za sasu

pre 2 meseca

Ne baljezgaj,majke ti
M

Monteroo

pre 2 meseca

Nema tu mnogo filozofiranja.. Ako imas dobru robu koju svi hoce mora i da se plati i ima love za sve...hp realu dao 70 milki za mesto na rukavu... Nas je malo pa samim tim tesko ih je izvuci....englezi vec par godina prodaju spektakl .. Para na paru us na fukaru....
h

hogar05

pre 2 meseca

o čemu vi pričate. telekom, list danas, sbb... 100 m za sezonu PL je užasno mnogo. bolje se raspitajte koliko je to koštalo za sezonu ranije pa onda bulaznite kako se već isplatilo itd... izvlače se pare na 1000 načina. kupuju se drugi provajderi i koje kakve kompanije "osnovaca" koji preko noći postaju multimilioneri. kombine rade sve u 16 a narod nema leba da jede
S

Sima Arauho

pre 2 meseca

Pa naravno da zarade 3 milijarde kad im mi damo 600 miliona.
J

Jel nas

pre 2 meseca

prisiljava neko da dajemo? Neka kombinacija. Pitanje koliko novca tamo ode a koliko se vrati.
n

nismo dali njima

pre 2 meseca

nego onome ko je njima vec unapred platio i preprodaje
G

Gandalf.treci

pre 2 meseca

U te 3 milijarde mi smo dali 100 miliona. Tih 600 mil je za 6 godina prava prenosa. Al u svakom slučaju auludan novac koji smo platili
m

ma

pre 2 meseca

Da su dali tih 600 miliona u pet najvecih klubova kod nas,imali bi pet timova u cetvrtfinalu evropskih takmicenja i prodavali bi prava za prenose nase lige.
С

Сале2323

pre 2 meseca

Ајде овако... Смањите лигу, уведите лиценце за клубове, поставите камере према трибини на коју седи највише навијача, а због визуелног утиска. Нпр. ако стадион нема западну пристојну трибину, ставите камере на исток, или обрнуто. Стадион Вождовца, камере на западу, публика углавном на западу, а источна увек без исте и кад гледаш утакмице, језа те ухвати, не гледа ти се. Даље, лиценце за терене, за стадионе, за ово, оно и такав производ можеш скупље да продаш. Овако... Трпи и ћути!
g

gost1234

pre 2 meseca

i onda dodje neko i kaze: pa duguje i Barselona. A Barselona ostvari prihod od 800 miliona, a Zvezda 60 miliona (ako je verovati Terzi).
К

Кљаки

pre 2 meseca

Није споран дуг за ФИФА и УЕФА него према коме дуг. Велики клубови дугују банкама али редовно враћају дуг,нема дуга према тренерима,играчима,нема тужби. ФИФА и УЕФА немају тужбе против великих клубова јер редовно исплаћују.
L

Legor

pre 2 meseca

Lako je Englezima da finansiraju ligu i klubove putem televizijskih prava. Šta je sa Srbijom zemljom čiji poreski obveznici preko državne firme Telekom finansiraju strane lige kao na primjer englesku premier ligu sa 600 miliona eura. Za te novce u narednih šest godina širom srbije mogli su da izgrade 1o novih i modernih stadiona ili sportskih centara. Novaca ima ali se novci na razne načine izvlače iz Srbije koja kao kolonija poklanja novce poreskih obveznika strancima ili njihovim gospodarima. "Telekom Srbija" će ekskluzivna prava na ovaj šampionat plaćati čak 100 miliona funti na godišnjem nivou, što u saradnji potpisanoj na šest godina iznosi ukupno 600 miliona. Tu dolazimo do zaključka da Srbija izdvaja više novca za prenose Premijer lige na godišnjem nivou od Kine (75 miliona) i Australije (54 miliona). Naša zemlja je vrlo blizu "Bein sportsa", medijskog giganta koji pokriva sve arapske zemlje i za to izdvaja 124 miliona funti godišnje
M

Mikac678

pre 2 meseca

Ta prava nisu samo za Srbiju već za sve ex-yu republike, s tim da je bilo nadmetanje te su ova dva provajdera dizali cenu u nebo i tako se završilo na cifri od 600 miliona a mogla je da bude mnogo niža
M

Mladen84

pre 2 meseca

Ako nisi procitao, a bas mi je cudno da nisi, jer si ovde izneo svakakve cifre. Telekom je samo od prosle sezone vratio vise od polovine novca koji je ulozio za 6 sezona iste. A posto vidim da si opterecen listom danas i da su oni jedini izbacili ove cifre koje si i ti izneo, informisi se malo bolje.
N

Nenad1246

pre 2 meseca

@mladene Umesto što lažeš mogao bi da nam objasniš kako je za 1 sezinu to Telekom zaradio 300 miliona na osnovu premijer lige kad su godinu završilo u minusu 110 miliona?
K

Kao ekonomista

pre 2 meseca

Moram da napišem ispravku. Jasno je da novca nikada nije bilo više, ne samo u fudbalu, nego u svemu na ovom Svetu i u svakoj državi. Razlog tome je prvenstveno inflacija, a dalje i halavost samih ljudi , što je i u redu, jer svako se bori za sebe, svoju porodicu i naslednike. Tako da fudbal kao fudbal i novac u njemu je samo odražavanje društva u celosti.