Optimistični Marko Lazetić: Vraćam se u Milan kao starter! Mogu da budem veliki igrač

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.03.24. | 20:54

„Napredovao sam u poslednje dve godine“, poručio bivši napadač crveno-belih

Učinilo se u jednom trenutku Marku Lazetiću da je osvojio fudbalski svet. Kao tek punoletan momak prešao je iz Crvene zvezde u Milan, u transferu teškom 4,5 miliona evra. Međutim, posle promocije na San Siru i debija u Kupa Italije – počeo je da pati.

Nije se snašao na pozajmici u austrijskom Altahu, nisu mu brojke saveznik ni sadab dok brani boje Fortune Sitard. U tom klubu odigrao je svega devet utakmica, ali bez postignutog gola.

Izabrane vesti

Ne ide mu ni sa mladom reprezentacijom Srbije, ali snažni napadač ne gubi nadu. Veruje da će jednog dana vratiti u Milan.

"Odlazak na pozajmicu nikada nije lak. Moj cilj je da svaki dan napredujem zahvaljujući napornom radu. Nadam se da ću se vratiti u Milan. Ponekad morate da napredujete pre nego što igrate u timovima kao što je Milan. A da li mi je cilj da se vratim kao starter? Apsolutno da“, optimista je Marko Lazetić.

Očigledno je da je nekadašnji Zvezdin biser nespreman otišao u inostranstvo, i da prolazi period incijacije.

Od kada sam otišao, napredovao sam u tri segmenta. Više treniram i radim, shvatio sam kako se treba ponašati u određenim sredinama i stekao sam iskustvo.To ne znači da pre nisam davao sve što sam mogao. Svako ko me poznaje zna da sam vredan radnik, ali mlad sam i mogu još da rastem. Ako nastavim ovako, mogu da postanem veliki igrač''.

Novinar portala Đanluke Di Marcija postavio mu je pitanje vezano za igre Luke Jovića.

''Luka je Srbin i svaki put kada izađe na teren ja navijam za njega. Onda ako si igrao za Real Madrid to znači da si veliki fudbaler i on to i jeste. Međutim, nadam se da ga Pioli tera da igra više i da će nastaviti da postiže golove. Volim da posmatram mnoge igrače različitih karakteristika jer tako se uči. Ali jedno je sigurno: nemam veze sa Mitrovićem koji je pravi centarfor, sjajan finišer. Ali volim da napadam prostor i tražim igru jedan na jedan. Sve će ovo doći sa vremenom''.

On je ubeđen da će Milan daleko da dogura u Ligi Evrope.

„Rosoneri će proći Romu. Poznajem tim i igrače, pa i ove nove jer sam se po njihovom dolasku preselio u Holandiju.Trenirao sam sa Rubenom, Čukuezeom i Tijanijem koji su izuzetni momci i igrači. A onda Pulišić... Bože, kakva sezona za njega! Svi su oni učinili Milan jačim nego ranije i zahvaljujući onima koji su već bili tu kao što su Teo, Fik, Malik, Majk... Rosoneri zaista imaju odlične šanse da osvoje Ligu Evrope“.


tagovi

Marko LazetićLuka Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara