Orlići loše prošli: Za Evropsko prvenstvo protiv Engleske i Ukrajine

Vreme čitanja: 1min | čet. 02.02.23. | 09:57

Selekcija Gorana Stevanovića igraće i protiv Severne Irske, Azerbejdžana i Luksemburga

Mlada reprezentacija Srbije nije dobro prošla na žrebu kvalifikacionih grupa za odlazak na Evropsko prvenstvo 2025. godine. Slabi rezultati Orlića u prethodnom periodu uticali su da se naš državni tim do 21 godine nađe u trećem šeširu, i na kraju bude u Grupi F protiv dve objektivno jače selekcije.

Srbija će put na smotru najboljih evropskih selekcija tražiti preko Engleske i Ukrajine. Dovoljno podataka da spoznaju da ekipu Gorana Stevanovića (igrači rođeni 2002. godine i mlađi) čeka gotovo nemoguća misija. Ostrvljani će biti prvi favoriti grupe bez obzira što trenutno u selekciji nemaju velike zvezde poput Džejdona Sanča. Najbolji igrač tima je Hari Eliot koji u Liverpulu sve češće dobija šansu.

Izabrane vesti

Ukrajina nam je došla glave u prethodnom kvalifikacionom ciklusu. Dva puta su dobili selekciju igrača rođenih 2000. godine, mogli su da nas deklasiraju na domaćem terenu. Pored Engleske i Ukrajine u grupi sa Srbijom biće Severna Irska, Azerbejdžan i Luksemburg.

Na Evropsko prvenstvo u Slovačkoj 2005. godine plasiraće se devet pobednika grupa i tri najbolje drugoplasirane reprezentacije. Ostalih šest drugoplasiranih igraće u baražu i zaključiti spisak od 15 selekcija, uključujući domaćina Slovačku, koji će igrati na završnom turniru.

Reprezentacija Srbije je poslednji put igrala na Evropskom prvenstvu 2019. godine u Italiji. Prethodna dva ciklusa smo neuspešno završili.


tagovi

omladinska reprezentacija SrbijeGoran Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara