Uroš Kabić
Uroš Kabić

Orlićima se sve srušilo za četiri minuta, Portugalija naplatila igrača više

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.09.22. | 18:01

Omladinci Srbije poraženi u drugom kolu memorijalnog turnira Stevan Ćele Vilotić od Portugalije - 0:3

Dobro je parirala omladinska reprezentacija Srbije parirala favorizovanoj Portugaliji, čak delovala bolje nego na premijeri na memorijalnom turniru Stevan Ćele Vilotić protiv Finske. Međutim, sve što su gradili u prvom poluvremenu, Orlići su prosuli za četiri minuta. Bilo je tu malera, ali i nerezonskih odluka koji su odveli meč na vodenicu vrlo dobrog rivala. Na kraju je Portugalija sigurnim trijumfom od 3:0 došla na pola koraka od osvajanja Ćeletovog turnira. Potrebno je samo da u trećem kolu bude bolja od Finske.

Izvršio je selektor omladinaca Srbije Jovan Damjanović nekoliko promena u odnosu na prethodni meč. Napad je umesto Lazetića predvodio Spasojević, šansu je od prvog minuta dobio i Zvezdin vunderkind Jovan Mijatović. Više nego korektno je delovala Srbija, iako je Portugalija bila nešto bolji rival u uvodnom delu meča. Orlićima je malo nedostajalo da dođu do vođstva, kada je sa distance pokušao Miladinović. Dobru situaciju imao je i napadač Spasojević.

Izabrane vesti

Portugalija je imala samo jedan šut u okvir srpskog gola, ali je brzo počela da lomi meč, čim joj se ukazala prilike. Sve je za našu selekciju počelo po zlu u 48. minutu kada je Uroš Kabić udarcem sa 18 metara pogodio stativu.

Sudija Uroš Nikolić odlučio je vrlo brzo da iz igre isključi vezistu Rada Vukašina Đurđevića. Nije mogao Jovan Damjanović da sanira veliku rupu u našem timu. Posebno pošto su Portugalci vrlo brzo poveli. “Krivac” je desni bek Estorila Gonzalo Esteveš, koji je izdržao nekoliko duela i potom bio precizan sa 17 metara. Lopta se od prečke odbila iza linije Kaličaninovog gola.

Osvežio je portugalski selektor tim sa nekoliko izmena i vešto koristio višak prostora koji su mu u želji za izjednačenjem ostavljali srpski igrači. Bilo je nekoliko zanimljivih situacija u šesnestercu Portugalije, ali su Orlići uvek imali manjak ljudstva. Odsečen je bio Marko Lazetić, Jovan Mijatović i Uroš Kabić morali su da se troše u defanzivi.

Portugalija je bila mnogo jača u završnici. Nisu imali rešenja srpski igrači za mladog igrača Mančester Sitija Karlosa Borgesa. U prvoj kolosalnoj šansi pogodio je prečku, ali u 88. minutu nije bilo spasa za Jovana Miladinovića, momka rođenog 2007. godine. Pobedu Porutgalije pojačao je još jedan rezervista Gustavo Sa.

Srbija teoretski može do prvog mesta na Ćeletovom truniru. Potreban je ubedljiv trijumf protiv Francuske, kao i poraz Portugalije od Finske.


tagovi

omladinska reprezentacija SrbijeJovan DamjanovićUroš Kabić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara