Orlovi igraju za Piksijev ugled: Srbiju čeka japanska mašina

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.06.21. | 08:17

Selektor se nada pobedi protiv njegove „druge domovine“

Protiv Jamajke je bilo slabo do umereno solidno. Izbegnut je poraz (1:1), ali su u odbrani, pogotovo u prvom poluvremenu, duvali i orkani i tornada. U drugom je bilo nešto malo bolje, ne previše.

A, danas Orlove, ove u kombinovanom sastavu ili bolje rečeno u jedva sastavljenom sastavu posle sijaset otkaza, čeka daleko teži rival od Jamajke. Još malo egzotike, samo sa druge strane sveta. Na stadionu u Kobeu reprezentacija Srbije će odmeriti snage sa Japanom (12.25, NovaS).

Izabrane vesti

Domaćin nije u kombinovanom sastavu. Njemu je ovaj meč, koji je trebalo da bude deo Kirin kupa, uleteo usred kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. U punoj formi, u najjačem sastavu, dobro uigrani, Samuraji dočekuju Orlove.

I to Samuraji koji seku kao mačem sve pred sobom. Jeste da je većina timova nedorasla kvalitetom, ali činjenica je da je Japan na poslednje četiri utakmice postigao 31 gol: protiv Južne Koreje je bilo 3:0, pa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo čak 14:0 protiv Mongolije, 10:0 protiv Mijanmara i na kraju 4:1 protiv Tadžikistana.

U međuvremenu, A tim Japana je odigrao utakmicu protiv svoje olimpijske reprezentacije, kada je propao duel sa Jamajkom, pa je dobio i taj meč sa 3:0. Dakle, mašina za mlevenje mesa...

Ono što je dobra okolnost po Piksijev tim je da Japanci, ipak, ne znaju da igraju protiv Evropljana. Statistika kaže da od sedam poslednjih duela sa timovima sa Starog kontinenta, samo su jednom izvukli nerešeno.

(2,05) Japan (3,35) Srbija (3,80)

Nego, šta ima Stojković u rukavu za ovaj duel? Jeste prijateljska utakmica, ali je Piksiju i te kako stalo da se pokaže u svojoj drugoj kući. Iako će, verovatno, pružiti šansu svima koliko ih ima, odnosno, koliko pravila dozvoljavaju, očekuje se da izvede na početku jači sastav nego protiv Rege bojsa.

Iako je selektor izbegao da ikog kritikuje posle Jamajke, svakom ko je gledao utakmicu bilo je jasno da je većina debitanata podbacila i da je Srbija zaigrala mnogo bolje kada je iskusniji sastav igrao u drugom delu. Neki miks toga će biti danas na terenu, makar na početku.

Formacija će se, očekuje se, vratiti na trojicu u poslednjoj liniji, sa Pavlovićem i Spajićem od početka, jer se pokazalo da tako izgleda defanziva mnogo bolje, a verovatno će u špicu biti dvojica, Makarić i Joveljić.

Srbija ima dobar saldo sa Japanom. Osam puta su igrali međusobno, od toga šest puta nakon raspada velike Jugoslavije. Poslednje gostovanje Orlova u Zemlji izlazećeg sunca je bilo sjajno, pošto je reprezentacija sastavljena od igrača iz domaće lige pobedila 3:0 golovima Dragana Mrđe (dva) i Nemanje Tomića, dok su dres Samuraja nosili standardni reprezentativci Nakamura, Nagatomo, Nakazava, Okazaki, Abe...

Ukupan bilans u tih osam mečeva je pet pobeda naše reprezentacije i tri Japana.

JAPAN – SRBIJA

/12.25, Nova S/

Stadion: u Kobeu.

JAPAN (4-2-3-1): Gonda – Nagatomo, Jamane, Ueda, Sasaki – Morita, Hašimoto – Ito, Kamada, Minamino – Osako.

SRBIJA (3-5-2): Rajković – Spajić, Čestić, Pavlović – Petković, Maksimović, Grujić, Terzić – Jović – Makarić, Joveljić.


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeDragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija Japana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara