Detalj sa beogradskog duela Srbije i Portugalije (©Reuters)
Detalj sa beogradskog duela Srbije i Portugalije (©Reuters)

Orlovi moraju da pobede, ali i da paze: Šestorici preti suspenzija

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.11.21. | 09:24

Žuti kartoni mogli bi da stvore problem Srbiji u baražu za koji se, ipak, nadamo da će biti preskočen

Srbiji je za direktan plasman na Svetsko prvenstvu u Kataru neopodna pobeda nad Portugalijom u gostima (nedelja, 20.45, prenos na TV Nova S). Nadamo se da će Orlovi do nje i doći, ali i pored neophodnog samopouzdanja i pozitivne energije u timu, naši fudbaleri moraju biti obazrivi tokom meča u Lisabonu.

20.45: (1.80) Portugalija (3.45) Srbija (6.20)

Izabrane vesti

Čak šestorici srpskih reprezentativaca preti suspenzija zbog žutih kartona (već sa dva se pauzira), a u slučaju da izabranici Dragana Stojkovića budu morali u baraž, svaki igrač biće neophodan selektoru kako bi ekipa ostvarila cilj i našla se na Mundijalu koji će se igrati tokom novembra i decembra 2022.

Ukoliko u večerašnjem meču dobiju žuti karton, a Srbija ne pobedi Portugaliju, prvu utakmicu baraža propustiće Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović, Nemanja Gudelj, Nemanja Radonjić, Nemanja Maksimović i Uroš Spajić. 

Podsetimo, baraž se u ovom ciklusu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo igra u drugačijem formatu nego pre, pošto u doigravanje ide 12 selekcija od kojih će se tri naći na Mundijalu u Kataru. Šansu za popravni imaće svih 10 drugoplasiranih iz grupne faze kvalifikacija, ali i dve najbolje iz Lige nacija, koji kroz kvalifikacije nisu uspeli da se izbore za neko od prva dva mesta na tabeli. Prvih šest reprezentacija po učinku u grupama, odnosno broju bodova, biće povlašćene prilikom žreba. Sve ekipe biće podeljene u tri grupe, u kojima će se igrati po jedan meč polufinala i finala. Pobednici tih grupa, dakle samo tri selekcije od 12, plasiraće se na turnir u Kataru.

Bilo bi lepo da Srbija tamo ode direktno sa prvog mesta, ali i ukoliko ne izobre povoljan rezultat protiv Portugalije, nadamo se da će Orlovi biti uspešni na popravnom. 



tagovi

Orlovikvalifikacije za svetsko prvenstvoDušan TadićAleksandar MitrovićNemanja GudeljNemanja RadonjićNemanja MaksimovićUroš Spajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara