©Star Sport
©Star Sport

Orlovi rastužili Amsterdam: Pet spektakularnih minuta za preokret i eliminaciju domaćina

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.01.22. | 22:16

Selecija Dejana Majesa uspela da nadonkadi dva gola zaostatka i dođe do utešnog slavlja na oproštaju od Evropskog prvenstva - 3:2

Realizacija je predstavljala noćni moru za futsal reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u Holandiji, a tako je bilo i tokom prvog poluvremena utakmice sa domaćinom, ali je onda usledilo pet spektakularnih minuta selekcije Dejana Majesa, koji su doneli preokret i prvo slavlje.

Orlovi su Holanđane bukvalno ostavili u suzama u Zigo Domu jer im je i bod bio dovoljan za plasman u četvrtfinale. Imali su domaći vođstvo od 2:0, a onda su u poslednjim minutima bez golmana krenuli u opsadu našeg gola. Said Buzambu je u 35. minutu promašio penal, a u samoj završnici je na golu bilistao odlični Nemanja Momčilović.

Izabrane vesti

Upravo na ovoj utakmici se videlo koliko je ekipi nedostajao Slobodan Rajčević. Vremešni cas je bio strelac prvog gola Orlova u 27. minutu, ali i kreator brojnih napadačkih akcija, kao i stub odbrane u ključnim trenucima.

Holandija je povela golom Martinusa već u trećem minutu. Srbija je konstantno napadala, ali je ponovo imala tu nesreću da primi auto-gol u 23. minutu, kada je Rakić nesmotreno zatresao mrežu Momčilovića.

Dešavanja na terenu jasno potvrđuje činjenica da je Srbija imala 50 udaraca, a Holandija 32. U jednom renutku bilo je i 10:0 u kornerima za Orlove, a na kraju je bilo 11:4. Pogađala je Srbija i okvir gola, ali joj se sve vratilo u pomenutih šest minuta. Uporni Denis Ramić je u 32. minutu izjednačio na 2:2, a onda je Pršić namestio gol mladom Andreji Stojčevskom, za konačnih 3:2 u 33. minutu.

Orlovi su grupnu fazu takmičenja u grupi A završili na sa tri osvojena boda koliko imaju i Ukrajina i Holandija, ali su Ukrajnici u tom trouglu bili najbolji zahvaljujući ubedljivoj pobedi nad našom selekcijom.

Ukrajinci su odigrali izuzetno čvrstu utakmicu sa svetskim šamopionima Portugalcima (0:1) koja je rešena tek u 37. minutu odlučujućim golom Zikija.

GRUPA A:

Holandija - Srbija 2:3 (1:0)

/Martinus 3, Rakić 23ag - Rajčević 27, Ramić 32, Stojčevski 33/

Ukrajina - Portugalija 0:1 (0:0)

/Ziki 37/



tagovi

EP u futsaluFalkao futsalFutsal Euro 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara