undefined
undefined

Osakaćena i cinična Barsa isfrustirala Real i ohladila Madrid (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 02.03.23. | 22:49

Minimalna a velika pobeda Katalonaca pred revanš na njihovom terenu

Počelo je prolećna El Klasiko trilogija! Na čudan i prilično iznenađujući način...

Prvi od tri velika okršaja sa Real Madridom u roku od mesec dana, Barselona je rešila trijumfom u Madridu. Katalonci su pokorili Santjago Bernabeu minimalnom pobedom (1:0) u prvom meču polufinala Kup kralja. Slede dva derbija u Barseloni: Prvenstveni 17. marta i revanš u Kupu kralja koji je na programu 5. aprila.

Izabrane vesti

Onako kako Anćelotijev Real često rešavao velike utakmice, tako je večeras Barselona ohladila Madrid. Čak i mnogo ciničnije... I sam Ćavi je pre meča pošteno priznao da je Real favorit ali je svoju ekipu pripremio na pravi način da iznenadi. Nije Barselona umirala u lepoti, već je igrača cinično, pragmatično, na momente i prljavo ali je to donelo rezultat i isfrustriralo Real koji je napadao ceo meč ali nije stvorio neke velike prilike.

U baš lošem momentu je Barsa morala na noge Realu. Iza nje su bili bolna eliminacija iz Evrope od Mančester Junajteda i šokantan poraz od Almerije u prvenstvu. A što je još gore, nije mogla zbog povreda i suspenzija da računa na trojicu ponajboljih fudbalera: Roberta Levandovskog, Usmana Dembelea i Pedrija. Praktično cela udarna napadačka linija. Bez naoštrenih zuba je Barsa doputovala na megdan ljutom rivalu. Otpisana od mnogih...

Ćavi nije imao kud i poćeo je sa Rafinjom, Toresom i Gavijem u navali, a Kesi je dobio prednost u odnosu na Roberta uz De Jonga i Busketsa na sredini. Čak i u poslednjoj liniji je Ćavi imao probleme jer zbog povrede nije bilo Kristensena pa je štopera uz Kundea igrao Markos Alonso. Ali sve se isplatilo. I sve je Ćavi pogodio. U ovakvim uslovima, minimalna pobeda uz ne baš dopadljivu igru je čist džek-pot.

Imao je Real debelu prednost u posedu lopte, blizu 70 odsto, diktirao tempo ali je u završnici bio nemoćan. Nije napravio prave šanse, završio je utakmicu bez šuta u okvir gola. Barsa je iskoristila ono što joj se posrećilo a mogla je čak i do ubedljivije pobede da Kesi nije promašio zicer. Barselona je meč završila sa posedom lopte od 35 odsto što joj se nije desilo nikada u poslednjih 15 godina. Najmanje je loptu u nogama u tom periodu imala na meču sa Betisom 2019. godine - 44 odsto.

Od prvog minuta se videlo da će Barselona prepustiti Realu loptu i incijativu i da će iz defanzivne stabilnosti tražiti šansu za gol. Zatresao je Benzema mrežu u 12. minutu ali je bio očigledan ofsajd i gol je opravdano poništen. Dvadesetak minuta je Real pleo mrežu, tražio šupljine u Barseloninoj odbrani ali ih nije našao. Čim bi zamirisalo na opasnu situaciju na Barsinoj polovini, gostujući fudbaleri bi faulovima sekli akcije Reala, ulazili oštrije u duele, a usput su istanjili živce Vinisijusa Žuniora kojeg je ta nervoza koštala bolje partije. Barselona ništa konkretno nije uradila duže od 25 minuta, a onda je povela...

Gol je bio plod lančanih grešaka Reala u odbrani. Prvo je Kamavinga pogrešio na sredini i otvorio kontru "3 na 2", potom Ridiger zakasnio sa ofsajd zamkom kada je Feran Tores lansirao Kesija pred gol Kurtoe. Barsin vezista se nije proslavio u toj situaciji, jedva je uputio šut koji je Kurtoa odbranio ali je lopta rikošetirala odbila prvo od Militaa pa onda i od Nača u gol. Splet nesrećnih okolnosti za Real i jako srećnih za Barselonu...

Nervirali su se domaći zbog neočekivane taktike Barselone, faulova i suđenja. Širili su ruke i protestovali a pogotovo su živce izgubili kada je De Jong "navukao" Vinisijusa na rvački zahvat i dobio žuti karton umesto da bude obrnuto. Real je na poluvreme otišao praktično bez stvorene šanse. Tačnije, stvorio je jednu za Barseloni koju je ona iskoristila.

Šta god da je Anćeloti rekao svojim pulenima na poluvremenu i pokušao da promeni, nije uspelo. Real je nemoćno držao loptu i u drugom poluvremenu. Posle sat i kusur vremena igre, Italijan je na teren poslao i svoju "taliju" Rodriga ali ni ovaj nije uspevao da nađe put iza leđa Barsine odbrane. Ni duge lopte, ni prekidi nisu pomogli Realu. Umalo da Kesi u 72. minutu donese Barsi 2:0!

Barsa je brzo izvela faul na centru, Feran Tores je pobegao po desnom krilu u uputio idelanu povratnu na penal gde je Kesi bio sam kao duh. Zaspala je cela odbrana Reala, mogao je Afrikanac da zakuca loptu gde je hteo ali je opušteno šutirao i praktično na gol-liniji pogodio saigrača Ansua Fatija?! Ne zna se ko je veći krivac u ovoj situaciji... Real takvu šansu na utakmici nije imao.

Uveo je Anćeloti pred kraj Čuamenija i novu mladu zvezdu Alvara Rodrigeza, pokušao stihijski na duge lopte i prekide ali je Barsina odbrana odolela do kraja. Katalonci su ostvarili veliku pobedu i dobili injekciju samopouzdanja pred ključne bitke za duplu krunu.

KUP KRALJA - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Sreda

Osasuna – Bilbao 1:0 (0:0)

/Abde 47/

Četvrtak

Real Madrid - Barselona 0:1 (0:1)

/Fernandez 27 autogol/


tagovi

Frank KesiVinisijus Žunior

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara