Foto: N. Kotlajić
Foto: N. Kotlajić

Osamnaest mu je leta, a uveliko rešeta: Bivši omladinac Partizana blista u Šumadiji

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.12.23. | 14:03

Milan Aleksić dao ključan doprinos u „petardiranju“ Smederevaca i dobija sve veće poverenje trenera Radničkog Feđe Dudića

Akumulirani bes posle dva teška poraza u prvenstvu, najpre od Novog Pazara, zatim i Čukaričkog, fudbaleri kragujevačkog Radničkog iskalili su na starom rivalu, Smederevu, u osmini finala Kupa Srbije (5:0). Petoplasirani tim Mozzart Bet Prve lige poslužio je kao topovsko meso za golgeterski izuzetno raspoložene Kragujevčane, koji su na impresivan način prokrčili sebi put do četvrtfinala najmasovnijeg domaćeg takmičenja.

U želji da odmori deo prvotimaca i sačuva ih za predstojeći prvenstveni okršaj sa TSC-om, strateg Crvenih Feđa Dudić je promešao karte i pružio nešto veću minutažu mlađim igračima, koji su je iskoristili na najbolju mogući način, pre svih Milan Aleksić, dvostruki paker i potpisnik drugog od ukupno pet pogotka kragujevačkog tima na pomenutom susretu.

Izabrane vesti

Talentovani fudbaler sredine terena priznaje da visoka pobeda predstavlja neophodnu dozu kiseonika za njegov tim nakon dva uzastopna prvenstvena neuspeha i snažan impuls za samu završnicu jesnjeg dela sezone.

Nisam očekivao ubedljiv trijumf, naročito ako se ima u vidu da je dobra i čvrsta defanziva jedan od najjačih aduta Smedereva. Ova pobeda nam je bila potrebna za povratak samopouzdanja posle dva teška poraza u prvenstvu, a pred završne izazove u jesenjem delu. Najdraže mi je što smo obradovali verne navijače, koji su uvek tu uz nas i kada se pobeđuje i kada se gubi. Njima poklanjamo plasman u četvrtfinale kupa“, izneo je Aleksić impresije nakon „petardiranja“ Smederevaca.

Mladi prvotimac Radničkog (18 godina) se dobrim igrama i golovima sve više nameće treneru Dudiću, koji mu, pak, u poslednje vreme pruža veću šansu. Pogodak protiv Smedereva bio mu je drugi u Kupu Srbije, dok još uvek čeka na prvenac na superligaškoj pozornici.

„Nije bitno ko se od igrača ističe ukoliko ekipa pobeđuje. Interesi tima uvek moraju da budu ispred pojedinca jer samo na taj način ekipa može da prosperira na duže staze. Normalno da mi je kao i svakom igraču drago kada postignem gol ili asistiram, ali samo ukoliko je to u funkciji dobrog rezultata ekipe.“

Crveni nemaju vremena za predah. Takmičarski izazovi nižu se kao na filmskoj traci, a naredni je već u subotu, kada na „Čika Daču“ stiže aktuelni vicešampion države i srpski predstavnik u Ligi Evrope, TSC iz Bačke Topole. Samo nedelju dana kasnije Kragujevčni će gostovati lideru Partizanu, koji se posle debakla u susretu sa upravo pomenutim TSC-om vratio u pobednički ritam trijumfom nad Vojvodinom.

Svesni smo da nas očekuju dve teške utakmice sa ekipama iz samog vrha tabele, ali se ne bojimo izazova. Sigurno nećemo odustajati od nekih naših principa igre i da ćemo pokušati da se nadigravamo sa obe ekipe jer samo na taj način možemo doći do pozitivnog rezultata.“

Milan Aleksić je inače kragujevačkog dete, iako je fudbalska znanja sticao izvan Šumadije. Najveći deo juniorskog staža proveo je u Čukaričkom, potom je bio član mlađih selekcija Partizana sa kojim je prošlog leta potpisao stipendijski ugovor, ali je profesionalnu karijeru odlučio da započne u rodnom gradu i klubu koji je poznat po tome što mladim igračima pruža dosta prostora za afirmaciju.

Igranje u mlađim kategorijama Čukaričkog i Partizana predstavlja značajno iskustvo i sigurno mi je dosta pomoglo u na polju igračkog razvoja. Odlučio sam se da seniorsku karijeru započnem u rodnom gradu i izuzetno mi je drago što sam u mogućnosti da nosim dres velikog kluba ogromne tradicije kao što je Radnički.“

Milan je u stanju da pokrije više pozicija u veznom redu, ali se prema sopstvenom priznanju najbolje snalazi u ulozi takozvane „osmice“, odnosno centralnog veznog igrača.

To mi najviše odgovara, volim da imam loptu u nogama. Naravno, uvek ću se prilagoditi zahtevima trenera i potruditi se da maksimalno ispunim zadatke na svakoj poziciji u timu“, poručuje mlada uzdanica Radničkog.



tagovi

Radnički KragujevacMilan AleksićKup SrbijeMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara