Generalni direktor Osasune Fran Kanal (©YouTube)
Generalni direktor Osasune Fran Kanal (©YouTube)

Osasuni samo mrvice od budžeta za Superkup: Zaslužili smo poštovanje, izborili smo se da budemo ovde

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.01.24. | 12:13

Generalni direktor kluba iz Pamplone Fran Kanal se obratio medijima pred polufinalni meč sa Barselonom (četvrtak, 20)

Generalni direktor Osasune Fran Kanal požalio se medijima zbog statusa koji njegov klub ima u FS Španije pred meč polufinala nacionalnog Superkupa sa Barselonom (četvrtak, 20). Kao i u slučaju Valensije prošle sezone, klub iz Pamplone je nezadovoljan što će mu pripasti samo mrvice od kompletnog nagradnog fonda.

Prethodnih dana se pominjalo u medijima da su preostala tri učesnika, Barselona, Atletiko Madrid i Real Madrid, pristali da se odreknu po 200.000 evra, kako bi taj novac bio prosleđen Osasuni. Sa time i novcem od TV prava, Osasuna će dobiti 1.950.000 evra. Još 250.000 će zaraditi ako pobedi Katalonce večeras, a još 500.000 u slučaju da u finalu pobedi Real i dođe do trofeja.

Izabrane vesti

Važno je da razumemo da je budžet 40.000.000 evra, a tih 1.950.000 nisu bezobrazluk. Ne znamo koliko drugi dobijaju, niti nas interesuje. Nama je važno samo da u ovim okolnostima dobijemo što je više novca moguće. Koliko god zvučalo čudno, naš san je da osvojimo trofej kao Sevilja. Onda bismo dobili 2.700.000 evra”, rekao je Kanal.


20.00: (1,48) Barselona (4,40) Osasuna (6,75)


Osasuna je zasad jedina koja je izašla sa konkretnim ciframa o premijama. Pretpostavlja se da će ostala tri kluba dobiti veći deo novca. Tim iz Pamplone je na Superkupu Španije u Saudijskoj Arabiji zbog toga što je prošle sezone stigao do finala Kupa kralja, u kojem je poražen od madridskog Reala.

Jedina stvar koja je sigurna je da deo novca ide svim klubovima. Razumemo da su druge ekipe u drugačijim okolnostima doputovale u Saudijsku Arabiju, ali morate da poštujete Osasunu. Mi smo se izborili za pravo da budemo ovde. Uostalom, Osasuna je dovela najviše navijača u Rijad, na utakmicu koja je hiljadama kilometara udaljena od Pamplone. Dolazimo iz najmanjeg grada, mislim da je to dovoljan razlog da dobijemo više novca. Pa predstavite kako hoćete, kao poklon ili ne. Pregovarali smo, ne želimo ni sa kim da se svađamo, sve poštujemo. Ovo je veliko takmičenje”, zaključio je direktor Osasune.

Izabranike Horhea Arasatea će gledati oko 600 navijača, koji su u Rijad doputovali iz Pamplone. U planu je da posle utakmice oni otputuju u Dubai, da tamo ostanu dva dana, a u slučaju da se Osasuna plasira u finale ponovo dođu na utakmicu u glavni grad Saudijske Arabije.

Superkup Španije se igra od 1982. godine, a ovo je peti put da se on neće održati u Evropi. Prvo je 2018. godine Barselona došla do trofeja u Maroku, u Tangeru, a potom je Saudijska Arabija održala ovo takmičenje 2020, 2022 i 2023. godine. Barselona je najuspešnija sa 14 trofeja, Real ima 12, Atletik Bilbao i Deportivo po tri, Atletiko Madrid dva, a Valensija, Sevilja, Saragosa, Majorka i Real Sosijedad po jedan trofej. Osasuni je ovo debitantsko učešće na Superkupu Španije.

SUPERKUP ŠPANIJE - POLUFINALE (RIJAD)

Sreda

Real Madrid - Atletiko Madrid 5:3 (3:3, 2:2)

/Ridiger 20, Mendi 29, Karvahal 85, Savić 116ag, Dijaz 102+2 - Ermoso 6, Grizman 37, Ridiger 78ag/

Četvrtak

20.00: (1,48) Barselona (4,40) Osasuna (6,75)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Superkup ŠpanijeOsasunaBarselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara