(©AFP)
(©AFP)

Osijek odbio 6.000.000 evra za napadača!

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.02.20. | 13:13

Posle prodaje štopera za 5.000.000 evra u Atalantu, mogli su sebi da dozvole ovaj luksuz

Hrvatski fudbal napreduje, hrvatski fudbaleri su na ceni.

Reprezentacija je druga na svetu, Dinamo je prošle godine igrao evropske proleće, a ove Ligu šampiona i borio se čak za prolaz dalje iako je na kraju završio četvrti u grupi. Narednog leta će Hrvatska imati dva predstavnika u kvalkifikacijama za Ligu šampiona, a njeni fudbaleri su tražena roba na evropskoj pijaci. Ne samo veterani poput Modrića, Rakitića, Perišića, Mandžukića, Lovrena čije vreme polako prolazi i vrednost im pada. Cenu drže neki mlađi poput Kovačića, Rebića, Brozovića, Kramarića, Vlašića, ali i igrači iz domaće lige poput Dinamovih prvotimaca Bruna Petkovića, Dominika Livakovičća, Mislava Oršiča, Nikole Mora koji vrede po desetak miliona evra. Uostalom, Dinamo bi od prodaje Danija Olma u Lajpcig mogao da prihoduje i 30-ak miliona evra ako se određeni bonusi ostvare.

Izabrane vesti

Ali, na ceni su i hrvatski fudbaleri iz manjih klubova. Tačnije iz Osijeka u koji je pre nekoliko godina ušao mađarski kapital i sada se posle ulaganja vide i plodovi rada. Osijek je nedavno za 5.000.000 evra i 10 odsto od narednog transfera prodao mladog štopera Boška Šutala u Atalantu, a mogao je da zaradi još više da se odlučio na prodaju napadača i najboljeg strelca lige Mirka Marića.

Zagrebačke Sportske novosti danas otkrivaju priču iz finiša prelaznog roka. Tačnije poslednjeg dana zimske fudbalske pijace kada je u Osijeku vladala prava uzbuna. Naime, engleski drugoligaš Birmingem je poslao Osijeku ponudu tešku 6.000.000 evra za kupovinu Marića.
“Ništa se nije dogodilo, Marić je naš i nemam šta drugo da kažem. I inače se tog pravila držimo u klubu. Nema nikakvih izjava dok se neki posao i ne završi. A kada je Marić u pitanju, svi nadamo da će postati najbolji strelac Prve HNL i da će narednog leta ostvariti rekordan transfer. Veći od ovog zimskog, Boška Šutala u Atalantu. Kada Marić bude odlazio to će biti za najveće obeštećenje u istoriji našeg kluba”, rekao je Osijekov sportski direktor Alen Petrović za Sportske novosti.

Zagrebački sportski dnevnik ipak tvrdi da zna detalje priče o Birmingemu i Mariću. Pomenuta ponuda iz Čempionšipa je odbijena. Ove zime Marić nije bio na prodaju.

Ima tu i još jedna začkoljica koja je upozorila Osijek da odbije ponudu. Naime, Birmingem je pod sankcijama UEFA finansijskog fer-pleja. Da bi kupio Marića, morao se poslužiti trikom uzimanja igrača na pozajmicu sa obaveznim otkupom kada se za to stvore zakonski uslovi. Što i nije neka velika prepreka, ali Osijek je rešio da ne rizikuje i da čeka do leta kada bi cena Marića mogla da bude i veća.

(FOTO: AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara