Marko Livaja (©Hajduk.hr)
Marko Livaja (©Hajduk.hr)

Osijek u derbiju odigrao za Dinamo i pobegao sa dna: Hajduku poništena dva gola, panenka Livaje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.08.22. | 23:26

Dion Drena Beljo postigao peti prvenstveni gol - 2:1

U Hrvatskoj sve po starom. Lopta tek što je krenula, a Dinamo je stekao pozamašnu prednost. Triling koji je najavljivao napad na titulu debelo zaostaje.

Neke stvari se očigledno nikada ne manjaju. Modri i kada ne blistaju – pobeđuju. Uz dosta muka slomili su Šibenik u Dalmaciji (2:1), a Modrima je veče ulepšao rezultat iz Gradskog vrta. Skrojen je po njihovoj meri. Osijek je tukao splitskog Hajduka u derbiju kola, pobegao je sa dna tabele i uvećao jaz između Majstora sa mora i večitog šampiona – 2:1 (2:0).

Izabrane vesti

Doživeo je Hajduk drugi prvenstveni poraz u sezoni, nakalemljen je na eliminaciju iz Evrope – Viljareal slavio i u revanšu na Poljudu i ušao u Ligu konferencije – ali nije bio daleko od izvlačenja boda i bega sa giljotine u Slavoniji. Slovenački napadač Jan Mlakar zatresao je mrežu u finišu, međutim, pogodak je poništen zbog ofsajda. Prethodno i Emiru Sahitiju.

Nije ovo sezona Jana Mlakara. Neće ga gol. A, sve je počelo promašenim penalom u bici za Superkup na Maksimiru, kada je Dinamo podigao trofej. Čini se, kao i proteklih godina, prvi u nizu.

Derbi je obeležila panenka Marka Livaje, prošlogodišnjeg najboljeg strelca HNL-a. Prva violina Hajduka zaigrala je sa trakom oko ruke uprkos porodičnoj tragedini – u saobraćajnoj nesreći poginuo mu je otac – odlučio je da ostane uz ekipu i odigra meč, i postigao je četvrti ligaški gol. Hlandokrvno je pričao lopti, bocnuo je i prevario Ivicu Ivušića sa kreča. Hajdukovu "desetku" su najvatreniji navijači Osijeka dočekali aplauzom i skandiranjem.

Osijek je u finišu, ipak, uspeo da sačuvao prednost koju su mu doneli Martin Leovac i Dion Drena Beljo iz penala. Pogodak sa bele tačke u smiraj prvog dela igre bio je peti prvenstveni za vunderkinda slavonskog kluba i vredan drugog trijumfa u sedam kola. Kod Osijekovog prvenca na otvaranju sezone se ugravirao sa dva gola, pa se za tim Nenada Bjelice može konstatovati: kad Beljo pogađa – Osijek pobeđuje.

HRVATSKA 1 - 7. KOLO

Nedelja

Šibenik - Dinamo 1:2 (1:1)

/Mina 37 - Ivanušec 35, Petković 68pen/

Osijek - Hajduk 2:1 (2:0)

/Leovac 23, Beljo 41en - Livaja 72pen/



tagovi

Hajduk SplitOsijekHNLHrvatska 1Marko LivajaDion Drena Beljo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara