(©Reuters)
(©Reuters)

Osipa se Bode Glimt: Atomska navala rasula se na sve strane

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.04.21. | 16:40

Posle Jensa Petera Haugea i Filipa Sinkernagela klub je napustio i Kasper Junker

Plesao je Bode Glimt poput polarne svetlosti na nebu, nesvakidašnji useh kluba iz Nordlanda očarao je fudbalski svet. Osvojio je Bode Glimt prvu nacionalnu titulu protekle sezone u 104 godine postojanja, a četu Kjetila Knutsena je svetska javnost poredila sa timovima koji su napravili čudo u svojim državama. Stavljani su u istu ravan su sa engleskim Lesterom i francuskim Monppeljeom, a zbog izrazito napadačkog stila igre nazivani su „Arktička Atalanta“ i „Arktički Ajaks“.

Napadački trio Filip Sinkernagel – Jens Peter Hauge – Kasper Junker nosio je Bode Glimt do šampionskog zvanja, sjajne igre napadačke trojke nisu promakle znatno kvalitetnijim svetskim klubovima. Nije bilo realno da aktuelni prvak Norveške najbolje igrače zadrži na duži vremenski period, a kako će izgledati život posle njihovog odlaska ostaje da se vidi. Jedno je sigurno, klupska kasa je nikad punia.

Izabrane vesti

Jens Peter Hauge je za 5.000.000 evra prešao u Milan, koji je u kvalifikacijama za Ligu Evrope imao priliku da se uveri u Skandinaviji i na San Siru u veštine norveškog bisera poteklog i akademije Bode Glimta. Filip Sinkernagel privukao je veliku pažnju i u Srbiji. Crvena zvezda bila je zainteresovana da ga dovede u svoje redove, ali je danski krilni fudbaler, ipak, izabrao Votford i igranje u najjačoj drugoj ligi na svetu.

Iz trija fantastika se u Bode Glimtu najduže zadržao špic Kasper Junker. Danac je započeo pripreme za novu sezonu sa Bode Glimtom u Marbelji, a mesec dana pre početka norveškog prvenstva i on je digao sidro. Sleteo je na Daleki Istok, ugovor je potpisao sa Urava Redsima, a japanski klub je Bode Glimtu na ime obeštećenja uplatio 2.000.000 evra.

UTORAK, 21.00: (2.55) REAL MADRID (3.25) LIVERPUL (2.80)

Italijanski Krotone bio je samo jedan od interesenata, Bode je odbijao ponude, ali kada je Kasper Junker početkom januara izrazio želju da ode, norveški klub nije ga kočio.

„Oni koji me poznaju znaju da mi je bila velika želja da se oprobam u Aziji, a posebno u Japanu. Urava je sjajan klub i to je dobar sledeći korak za mene. Želim da se suočim sa izazovima, izađem iz zone komfora i razvijam se još više“, kaže Junker.

Danac je prošle godine postigao 27 golova u norveškom šampionatu i ugravirao se u najveći klupski uspeh.

„Kada pogledam sa ove distance, mogu samo da kažem da smo imali fantastičnu sezonu. Moji saigrači i ja ispisali smo istoriju“.

Kod Kjetila Knutsena ofanzivci su eksplodirali. Kasper Junker je u svim takmičenjima postigao 28 golova, a 11 je namestio. Filip Sinkernagel bio je prvi paker tima sa 24 asistencije, a mrežu rivala zatresao je 22 puta, dok je Jens Peter Hauge imao 17 golova i 12 asistencija.

„Učinio sam pravu stvar kada sam odabrao Bode Glimt i oslobodio potencijal koji je čučao u meni. Stoga bih želeo da se zahvalim trenerima i ostatku ekipe. Bode Glimt je neverovatna sredina za razvoj ofanzivnih igrača. Moram priznati da sam dobar dokaz za to“, zaključio je Kasper Junker.



tagovi

Kasper JunkerBode GlimtUrava Reds

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara