Pjer Zebli (©YouTube)
Pjer Zebli (©YouTube)

Osipa se Lokomotiva iz Plovdiva - posle direktora otišao i najbolji igrač

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.07.23. | 09:02

Bugarski prvoligaš oslabljen dočekuje Botev iz Vraca (ponedeljak, 20.15) u 3. kolu šampionata

U bugarskom fudbalu definitivno nedostaje strpljenje. Videli ste, CSKA iz Sofije je smenio trenera Sašu Ilića posle jednog poraza u kvalifikacijama za Ligu konferencije (od Sepsija 2:0), a Lokomotiva iz Plovdiva je otprilike u isto vreme ostala bez izvršnog direktora Pavela Koleva. On je podneo ostavku posle prvog kola bugarskog šampionata, kada je video koliko je nezadovoljstvo oko kluba posle remija sa gradskim rivalom Botevom (1:1). U toj, potpuno čudnoj atmosferi Lokomotivu ovog ponedeljka (20.15) očekuje još jedan okršaj sa ekipom koja se zove Botev, samo što će rival u trećem kolu doći iz Vraca.

Posle odlaska Koleva, odnosno najave da će možda i najbolji igrač Lokomotive Pjer Zebli ovog leta da promeni sredinu, Lokomotiva je ipak uspela da konsoliduje svoje redove. U 2. kolu je, uz malo muke, posle preokreta savladala imenjaka iz Sofije sa 4:2. Zebli je tada odigrao čitav meč.

Izabrane vesti

To je po svoj prilici bio poslednji za 25-godišnjeg vezistu iz Obale Slonovače u dresu Lokomotive. Nekadašnji omladinac milanskog Intera, koji je tokom karijere igrao za Peruđu, Genk, Askoli i Carsko Selo, nastaviće karijeru u Azerbejdžanu i prema pisanjima lokalnih medija već se pozdravio sa saigračima. To znači da neće biti u konkurenciji za duel sa Botevom.

20.15: (1,42) Lokomotiva Plovdiv (4,10) Botev Vraca (7,50)

Zebli je za nešto više od godinu dana sakupio 35 takmičarskih nastupa za tim iz Plovdiva. Jednom je bio strelac, protiv gradskog rivala, a dobio je čak 11 žutih kartona. Razumljivo, s obzirom na to da igra na poziciji defanzivnog veziste.

Botev iz Vraca će pokušati da iskoristi osipanje redova Lokomotive, te da zabeleži drugu pobedu u sezoni. Prvenstvo je otvorio porazom od Lokomotive iz Sofije (0:1), ali je zatim pred svojim navijačima savladao Slaviju sa 2:0.

Poslednji put su se Lokomotiva i Botev sastali sredinom februara ove godine, kada su u Plovdivu odigrali 0:0. Taj šampionat Lokomotiva je okončala na petoj poziciji, prvoj ispod mesta koje je vodilo u Evropu, a Botev na 13, odmah iznad crte zone ispadanja.

----------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ Samsung Galaxy Z flip 4 + 10.000 rsd

----------

BUGARSKA 1 – 3. KOLO

Petak

Levski Krumovgrad – Černo More 1:3 (1:1)

/Kolev 45 – Ilijev 39pen, Vasilev 86, Zlatev 90+5/

Subota

Heber – Beroe 1:0 (0:0)

/Nikolov 71/

Pirin Blagoevgrad – Botev Plovdiv 0:0

Nedelja

Levski Sofija – Lokomotiva Sofija 6:0 (2:0)

/Krajev 20,, El Džemili 38, 51, Petkov 66, Ronaldo 72, Stefanov 80/

Ponedeljak

20.15: (1,42) Lokomotiva Plovdiv (4,10) Botev Vraca (7,50)

Odloženo:

Etar – CSKA Sofija

Slavija Sofija – Ludogorec

Arda – CSKA 1948 Sofija

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bugarska 1Lokomotiva PlovdivBotev Vraca

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara