(©FK Škendija)
(©FK Škendija)

Osmani preporodio Škendiju, tim iz Tetova bez glavnog plejmejkera na noge “fenjerašu”

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.10.22. | 09:06

Makedonija 1: Ferhan Hasani je suspendovan, ali tradicija je strašna za Skoplje

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Škendija je kadrovski popunjena posle kratke pauze u Prvoj makedonskoj fudbalskoj ligi (PMFL) i ide na još jednu pobedu. Njen sledeći meč biće danas (14.00) u Skoplju, gde će gostovati kod fenjeraša koji ima dosta problema.

Izabrane vesti

Skopski tim je u rezultatskoj krizi, ima samo jednu pobedu u sezoni i važi za prvog kandidata za ispadanje, bar po dosadašnjoj formi. Gusari su do sada osvojili tri boda samo protiv Pobede na svom terenu, a naredni izazov biće im mnogo teži jer Škendija posle angažovanja novog trenera igra u mnogo boljem ritmu i formi .

Kjatip Osmani se vratio na mesto uspeha i pod njegovim vođstvom tim iz Tetova ima devet mečeva bez poraza u svim takmičenjima. Škendija na svom kontu ima šest pobeda i tri remija, uz ukupno 19 postignutih golova. Upravo protiv Skoplja, u Kupu Makedonije, Osmani je ostvario najveću pobedu posle povratka, slavivši sa ubedljivih 5:0.

14:00: (8,50) Skoplje (4,20) Škendija (1,38)

Pre dvadesetak dana Gusari su osetili moć Škendije, ali na gostujućem terenu. U ovom meču dvostruki strelac je bio Rešad Ramadani, a po jednom su se upisali Adenis Šalja, Vlatko Stojanovski i Ljupčo Doriev – igrač koji trenutno igra u najboljoj formi u Prvoj makedonskoj fudbalskoj ligi. U ovom meču Ljupčo Doriev će biti glavni igrač Škendije jer u sastavu neće biti glavnog plejmejkera Ferhana Hasanija. Iskusni fudbaler je u prethodnom susretu protiv Rabotničkog dobio crveni karton, pošto je dva puta pokušao da simulira penal. U timu će izostati i

Mevljan Murati, važan deo Škendijinog tima. I bez njih, Škendija je veliki favorit.

Kada je reč o skopskoj ekipi, ovaj klub je preživeo dosta turbulencija u proteklih nedelju dana. Trener Slavčo Georgievski, nekadašnji reprezentativac Makedonije, odlučio je da podnese ostavku zbog loših rezultata, ali ga je uprava predomislila. Posle sastanka sa rukovodnih lica, Georgievski je dobio uveravanja da za Skoplje dolaze bolja vremena i da je opstanak glavni cilj do kraja tekuće sezone.


14:00: (1,42) Škupi (4,10) Tikveš (7,50)

Kada se pogleda istorija Škendije i Skoplja, oba kluba su do sada odigrala 12 utakmica. Tradicija za Skoplje je strašna, jer nema pobedu nad ekipom iz Tetova. Međusobni skor je devet pobeda Škendije, a tri duela završena su nerešeno. Izabranici Kjatipa Osmanija su u odličnoj seriji jer pet utakmica zaredom nisu primili pogodak od ovog rivala – gol-razlika je 12:0.

---------------

Odbrojavanje je počelo, još 6 dana je ostalo do kraja nagradne igre Mozzarta. Pogodi najveću dnevnu kvotu i osvoji let iz snova za Katar, gledaj meč Brazil - Srbija na Svetskom prvenstvu.

---------------

MAKEDONIJA 1 – 12. KOLO

Utorak

Bregalnica – Akademija Pandev 1:0 (0:0)

Sreda

14:00: (8,50) Skoplje (4,20) Škendija (1,38)

14:00: (10,5) Pobeda (4,40) Struga (1,32)

14.00: (2,50) Rabotnički (3,00) Sileks (2,90)

14:00: (1,42) Škupi (4,10) Tikveš (7,50)

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Martin TANASKOVSKI


tagovi

Makedonija 1MakedonijaŠkendija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara