Ostaje?!

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.09.20. | 11:18

Prelazak u Juventus propao, Ajaks i Atletiko ne mogu

Tresla se planeta zbog Lea Mesija koji je želeo da ode iz Barselone i na kraju je ostao. Veliku prašinu je digao i Barselonin potez da precrta Luisa Suareza, a na kraju bi i on mogao da ostane. Potpuno ludo fudbalsko leto u Kataloniji…

Ronald Kuman je po dolasku na Kamp Nou saopštio Urugvajcu da je višak i da može da ide iz kluba. Među prvima su za Suareza zagrizli Ajaks, Juventus i Atletiko Madrid, ali on nije želeo tek tako da napusti Barselonu i oprosti joj 15.000.000 evra za poslednju godinu ugovora.

Izabrane vesti

Dok su trajala natezanja Barse i Urugvajca oko rastanka i isplate, ostali klubovi su polako odustajali. Ajaks nije mogao da plati visoku platu Suarezu i ispao je iz igre. Atletiko Madrid je prvo morao da proda Kostu ili Moratu što se nije desilo, a najozbiljniji je bio Juventus koji je takođe na kraju digao ruke. Iako je imao dogovor sa Suarezom oko njegovih uslova za trogodišnji ugovor i lako bi se našao sa Barsom oko obeštećenja, nije mogao više da čeka. Urugvajcu bi trebalo makar 20 dana da položi kurs italijanskog jezika kako se ne bi vodio kao stranac, a za Juve je to mnogo čekanja. Pogotovo što nema nijednog klasičnog centarfora.

Uz pritiske Lea Mesija da klub ipak zadrži njegovog omiljenog saigrača, polako su počele da rastu šanse za ostanak Pistolera u Kataloniji. Iako je od početka priprema regularno trenirao, Kuman ga prvo nije uvrstio u sastav za nedavni prijateljski meč sa Himnastikom i delovalo je da nikako ne računa na njega. Ali Suarezovo ime se našlo na Kumanovoj listi igrača koji konkurišu za tim protiv Đirone. To je prvi signal da se njegov status popravlja.

Bitna stvar je i što Barsa ne može da dovede zamenu. Od Lautara Martineza definitivno nema ništa, a dogovoren transfer Memfisa Depaja može da se realizuje tek kada Barselona proda nekoga. To trenutno nije ni blizu tako da Suarezove šanse rastu. Marka piše da ni Kuman više nije tako izričito protiv i da svakako neže plakati što će imati igrača takvog kalibra na raspolaganju. 


tagovi

Luis SuarezLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara