Ostoja Mijailović (©MN Press)
Ostoja Mijailović (©MN Press)

Ostoja Mijailović: FK Partizan duguje 24.000.000 evra za porez, stadion je pod hipotekom

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.02.24. | 22:33

„Ako dođemo u situaciju da Poreska uprava uzme stadion koji su stavili pod hipoteku, Partizan kao porodica ostaje bez jedine i najvrednije imovine“, kaže predsednik JSD Partizan

Predsednik Košarkaškog kluba, a ujedno i Sportskog društva Partizan Ostoja Mijailović otkrio je da Fudbalski klub duguje državi oko 24.000.000 evra na ime poreza.

I ne samo to, nego je stadion crno-belih stavljen pod hipoteku i sada preti opasnost da zbog dugova ostane bez njega.

Izabrane vesti

"Kao predsednik JSD Partizan sam jako zabrinut zbog situacije koja je mnogo teža od 3-4.000.000 evra poreza Košarkaškog kluba Partizan. To je dug koji mora da se plati i platiće se, ali brine me druga situacija. Milorad Vučelić kad je bio predsednik JSD Partizan pre mene bio je i predsednik FK Partizan, stavio je hipoteku na stadion Partizana od 11.700.000 miliona evra, za interes i za račun Poreske uprave, na ime poreskog duga FK Partizan. Naš predsednik države je u februaru prošle godine izneo podatak da je FK Partizan tada dugovao 20.000.000 evra poraza i da ne plaća ništa. To znači da u ovom trenutku imaju 23-24.000.000 evra duga za porez", rekao je Mijailović za TV Prva.

On se pitao šta će se desiti ako država krene da naplaćuje porez klubovima.

"Država je krenula da naplaćuje porez sportskim klubovima i to podržavam, neka se naplati porez svim klubovima. Moje pitanje je šta ćemo da radimo kada krenu da naplaćuju Fudbalskom klubu Partizan porez od 23-24.000.000 evra, a stadion je pod hipotekom, koji je u vlasništvu JSD Partizan, a dat za garanciju za poreski dug FK Partizan? Država može da dođe na izvršenje na stadion i da konvertuje kapital JSD Partizan na ime poreskog duga“.

Mijailović je rekao da preti opasnost da Sportsko društvo Partizan ostane bez doma.

„Kao predsednik sportskog društva koje inače gazduje imovinom koju su dali za kolateral za poreski dug, zabrinut sam za to šta će se dogoditi sa stadionom Partizana? Ako dođemo u situaciju da Poreska uprava uzme stadion koji su stavili pod hipoteku, Sportsko društvo Partizan kao porodica ostaje bez jedine i najvrednije imovine. O tome mora da se priča, o tome mora da se razmišlja i to jako veliki problem za sportsko društvo čiji sam predsednik", podvukao je Ostoja Mijailović.


tagovi

FK PartizanOstoja MijailovićJSD Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara