Toni Adams (©Reuters)
Toni Adams (©Reuters)

Oštre reči Tonja Adamsa: Šta će Arsenalu Vilijan?

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.01.21. | 09:52

Bivši kapiten kritikovao sportskog direktora i nekadašnjeg saigrača

Na žestokom udaru kritika nalazi se iskusni Vilijan posle prvih šest meseci u Arsenalu.

Brazilski vezista koji je stigao iz Čelsija kao slobodan igrač igra na nivou daleko od očekivanog. Samo tri asistencije u 15 premijerligaških utakmica - i to sve tri u debitantskom nastupu za Tobdžije - premali je učinak za nekoga ko nedeljno zarađuje 220.000 funti. Smatraju tako navijači Arsenala, ali i bivši kapiten Toni Adams.

Izabrane vesti

Čuveni štoper je bio prilično oštar prema saigraču iz svoje poslednje igračke sezone, danas sportskom direktoru Arsenala - Eduardu Gasparu.

"Zašto je doveden Vilijan? Ako je doveden samo zbog iskustva da bi popunio igrački kadar, koja je onda poenta? Više puta sam ukazivao na to da je Edu neiskusan i da se previše oslanja na menadžere. Zato imamo Vilijana i Sedrika koje zastupa isti menadžer", ističe bivši reprezentativac Engleske.


Po Adamsovom mišljenju, londonski klub trebalo bi više pažnje da obrati na igrače iz svog pogona.

"Imamo toliko mladih igrača koji se probijaju i ne vidim poentu u dovođenju drugih. Rupe u timu treba popunjavati mladima, a ne dovoditi Vilijana za trogodišnji ugovor. Takvo razmišljanje nikud ne vodi i to je loš način poslovanja. Ako planirate da klub osvoji titulu, onda gurate mlade igrače pred kojima je budućnost", smatra Adams.

Podsetimo, Arsenal trenutno igra najslabiju sezonu u poslednjih nekoliko godina. Tobdžije su trenutno na devetom mestu Premijer lige sa 30 bodova iz 20 utakmica, a već su eliminisani iz FA kupa i Liga kupa.


tagovi

Toni AdamsMikel ArtetaVilijan

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara