(©Reuters)
(©Reuters)

Osveta se servira hladna: Svonsi pamti ujede Pčela

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.01.21. | 12:16

Stiven Kuper uzda se u Ajua i novopridošlice Hurihejna i Morisa

Rasplamsava se neprijateljstvo i gradi novo rivalstvo u Čempionšipu. Svonsi i Brentford “ratovali” su za promociju u Premijer ligu minule sezone, na kraju nijedan tim nije skočio u viši rang i pozdravio se sa Čempionšipom, a tome su se naročito obradovali Labudovi.

Pčele su u prošlogodišnjem plej-ofu eliminisale ekipu Svonsija u polufinalu i raspršile velškom timu snove o povratku u elitni rang na Ostrvu. Nije bilo srećnijeg tima kada je Fulam u finalu pokosio Brentford. Labudovi su dobili priliku za revanš.

Izabrane vesti

Duel Svonsija i Brentforda na Libertiju (20.00) derbi je 26. Kola Čempionšipa, a od trenutka kada su Velšani skliznuli u Čempionšip, Labudovi i Pčele su ukrštali koplja čak osam puta. Od tih osam utakmica, Labudovi su dobili četiri, Brentford je slavio u tri navrata, a jedini okršaj završen bez pobednika bio je onaj poslednji.

Puca Svonsi od samopouzdanja, forma je u usponu. Labudovi odlično guraju u Čempionšipu i FA kupu. Neporaženi su u ligi od sredine decembra, a za vikend su razbili Notingem Forest u najstarijem takmičenju na svetu i domogli se osmine finala FA kupa. Ipak, ono što zabrinjava Stivena Kupera je zdravstveni bilten. Lijam Kulen i Rautlidž napustili su teren zbog povrede, a odranije je poznato da Stiven Benda i Brendon Kuper vuku povrede, dok je Rušeša odsutan na duži vremenski period.

Ima Stiven Kuper razloga za brigu, dok njegov kolega Tomas Frenk nema značajnijih problema pred gostovanje u Velsu. Konor Hurihejn i Džordan Moris najnovije su akvizicije Svonsija i trebalo bi da budu važni šrafofi Kuperove mašinerije u napadu na Premijer ligu.

„Radujemo se, mi smo drugačiji skup igrača i drugačija grupa od onoga što smo bili na početku sezone. Još uvek smo procesu građenja velikih dostignuća, ali ništa nije postignuto, daleko smo od mesta gde želimo da budemo. Fokusiramo se na sebe i prolazimo kroz normalan proces pripreme za meč sa Brentfordom. Znamo da svaki meč ima svoj kontekst, ali kod kuće fokus mora biti na tome da uvek budete spremni“,

rekao je Stiv Kuper.

Brentford bi trijumfom obišao Svonsi i probio se do drugog mesta, a glavna uzdanica Danca na klupi Pčela je napadač Ivan Toni, strelac 16 ligaških pogodaka, dok će sva pažnja odbrane biti usmerena na Džordana Ajua.

„Jedna od naših najvećih prednosti je što imamo jasan stil igre, znamo šta želimo na svakoj poziciji. To znači da kad igrači moraju da uđu, i dalje možemo da pokušavamo da radimo stvari na isti način i to je uvek drago videti. Mislim da smo sve bolji, igramo fudbal za koji nisam mislio da ćemo biti u stanju. Ali, moramo nastaviti vredno da radimo, jer bez toga ne možete doći do zacrtanih rezultata“, zaključio je Tomas Frenk na konferenciji uoči meča na Libertiju.


ČEMPIONŠIP - 26. KOLO

Sreda

20.00: (2,50) Barnsli (3,10) Kardif (3,00)

20.00: (2.95) Svonsi (3.05) Brentford (2.55)

ČEMPIONŠIP - ZOSTALI MEČ 21. KOLA

Sreda

20.00: (1.87) Midlzbro (3.40) Roteram (4.50)

ČEMPIONŠIP - ZOSTALI MEČ 24. KOLA

Sreda

20.00: (2.25) Koventri (3.20) Šefild Venzdej (3.35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ČempionšipEngleskaSvonsiBrentford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara