Ansu Fati (©AFP)
Ansu Fati (©AFP)

Otac Ansua Fatija zapretio Barsi: Nastavi li da igra po minut-dva vodim ga odavde

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.03.23. | 12:31

Gori na stadionu Kamp Nou

Finansijski problem nagomilani za mandata Đozepa Marije Bartomeua još nisu rešeni, a novi već prete nasledniku Đoanu Laporti. Najveći je sigurno skandal sa milionskim isplatama bivšem potpredsedniku Sudijske komisije, ali novi je navijači možda i mnogo bliži, jer Bori Fati, otac Ansua Fatija, javno je zapretio klubu da će sina odvesti iz Barselone ako nastavi da dobija šansu na kašičicu.

Istina, Bori Fati je gostujući u emisiji El Partidazo na radio stanici Kadena Kope rekao i da razume Ćavijeve rezone, da je i te kako svestan da Fati može bolje u nekim segmentima, ali kako je razgovor odmicao postajao je sve nervozniji i na kraju je priznao da razmišlja i o rastanku, iako je pre samo dva dana sedeo sa direktorima Đordijem Krojfom i Mateuom Alemanijem.

Izabrane vesti

Ansu je naravno bio tema, a iako je Bori Fati isprva krenuo sa pozitivnim pričama o dobrom fizičkom i psihičkom stanju sina…

Smeta mi to. Projekat si kluba, nosiš desetku na leđima, a dobio si je kada niko nije bio tu da preuzme Mesijevu desetku. Smeta mi to koliko mintua dobija. Jedan minut, dva minuta, tri minuta. To mi smeta. Ne tražim da bude starter, jer su svi napadači Barselone fenomeni. Ali pričamo o Ansuu Fatiju. O repreznetaciji. O momku iz La Masije. Ako nećeš njemu da daš minut, kome ćeš” , grmeo je Bori Fati.

Priznaje: možda je kao otac subjektivan. I razume da Ćavi razmišlja drugačije. Ali i on bi voleo da čuje zašto Fati u poslednje vreme igrao tako malo.

Pitajte ga… Možda misli da bi Ansu trebalo da igra bolje u odbrani i to razumem. Pride, Barsa ima 12 bodova prednosti nad Realom i naravno da smemo da zameramo treneru. Ćavi je oduvek bio Ansuov idol, još i pre no što je došao u Barseloni… Pričamo, dobar je momak. Rekao mi je da ga pustim da radi. Dao mu je specifičan zadatak da ojača noge i pomaže me. Ali kao otac sam ljut”.

Krojf i Mateu su pokušali da smire besnog roditelja, ali…

Mislim da Ansu zaslužuje mnog više. On je Barsina desetka, igrao je kada su tu bili Mesi, Luis Suarez, Dembele i Grizman. Kažite mi ko su trenutno bolji napadači u Evropi?”.

Šta onda odgovore direktori?

Kažu svašta, ali Ćavi je šef. I jasno su mi od prvog dana rekli da se tu neće mešati”.

Ističe Bori da Ansu prosto ne može da se naljuti na Barsu, ali otac gubi strpljenje.

Ako se ovako nastavi vodim ga nazad u Sevilju, to je to. Na El Klasiko sa Realom nisam ni išao. Šta ima da idem tamo? Imam svoju ložu, ali ne idem do daljeg”.

Ići će zato na sastanak sa menadžerom Žoržom Mendešom, da vidi šta dalje. Otac razmišlja o Sevilji u kojoj je kao šestogodišnjak i počeo evropsku karijeru, ali Andalužani teško da bi mogli da finansijski isprate taj predlog. A, da li bi teoretski otišao u Real? Pošten odgovor je dao Bori Fati, ali sigurno je zasmetao Barsinim navijačima.

Sada ne bi, jer Ansu ne bi prihvatio. Ne mogu da ga teram tamo gde ne želi. Ali nikada u životu neću lošu reč reći o Madridu, jer nikada ne znaš šta ti život sprema.  Možda se jednog dana tako desi… I ako se desi onda ćete da mi puštate snimak kako sam pre 15 godina pričao nešto drugo”.


tagovi

Ansu Fati

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara