Hoselu (Foto: Reuters)
Hoselu (Foto: Reuters)

Otišao kao golobradi mladić, vraća se za džabe kao provereni golgeter

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.01.22. | 16:08

Hoselu dogovorio povratak u Seltu 12 godina nakon što je napustio Vigo

Više od pune decenije je prošlo otkako je Hoselu napustio Vigo. Otišao je iz Selte kao golobradi, neiskusni mladić, a vratiće se kao provereni napadač na vrhuncu forme, posle godina pronalaženja širom Evrope. Španski mediji pišu da je Hoselu postigao načelan dogovor sa klubom iz Viga oko trogodišnje saradnje, te da će se na Balaidos stići kao slobodan igrač.

Španac je već treću godinu, otkako je stigao iz Njukasla, najefikasniji fudbaler Alavesa. Za baskijski klub je od posebnog značaja ove sezone, postigao je 10 od ukupno 16 golova svoje ekipe, i pitanje je gde bi četa Hozea Luisa Mendilibara bila da nije bilo momka rođenog u Štutgartu.

Izabrane vesti

Igrača u takvoj formi i sa kvalitetima, ekipa koja se bori za opstanak nikako nije mogla da zadrži. Hoselu je ušao u poslednjih šest meseci ugovora, Selta mu dostavila “ponudu koja se ne odbija” i 31-godišnji napadač je na veliko zadovoljstvo predsednika Selte Karlosa Murinja pristao na povratak u matični klub. Koliko je tačno dobio nije poznato, ali će prema tvrdnjama madridskog Asa biti najplaćeniji igrač Selte.

Hoselu je za Seltu debitovao još u maju 2009. godine, sa 19 godina, ali je istog leta za 1.350.000 evra prešao u Real. Dve sezone je rešetao mreže u Kastilji, postigao i dva gola za prvi tim madridskog kluba, da bi 2012. prešao u Hofenhajm za 5.500.000. Potom je lutao, redom od Frankfurta, preko Hanovera, Stouka, Deportiva i Njukasl, i nigde nije postigao dvocifren broj golova u prvenstvu, sve dok nije stigao u Alaves.

Na Mendizorozi dva puta po 11, ove 10 već na polusezoni. Isto koliko i njegov bivši-budući saigrač Jago Aspas (igrali zajedno i pre 12 godina) sa kojim će igrati od leta. I biće ih zanimljivo gledati u tandemu.


tagovi

Zimski prelazni rok 2022SeltaHoselu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara