Otišao kao kapiten, vraća se kao kapiten! Srbija sa Simićem traži pobedu u Francuskoj

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.03.23. | 11:53

Orlovi bez Lazarevića u odlučujućoj utakmici druge runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u futsalu

Futsal reprezentacija Srbije večeras u Lavalu (21.00, Arena Premium 3) igra odlučujući meč druge faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2024. godine. Ekipi Dejana Majesa pobeda donosi prvo mesto u grupi, koje garantuje prolaz, dok je Francuzima dovoljan i nerešen rezultat.

Ipak, zbog dobrog bodovnog bilansa Orlovi čak i u sličaju neuspeha mogu do Elitne runde kvalifikacija kao jedna od četiri najbolje drugoplasirane selekcije.

Izabrane vesti

Srbija je oslabljena u Lavalu, pošto se na okupljanju zbog povrede zadnje lože nije našao najbolji igrač državnog tima Jovan Lazarević. Ipak, posle dve godine se u reprezentaciju vratio iskusni Miloš Simić, što bi trebalo da predstavlja ključni kapital za Majesov tim.

"Ostvarila se moja i njegova velika želja. Morao sam u prve tri utakmice da se oslonim na sedam debitanata i svi su opravdali očekivanja. Milošev povratak u nacionalni tim je velika stvar pre svega za te mlade momke koji u njemu vide uzora i lidera ekipe. Bio je jedan od ključnih igrača kada smo pravili podvige na velikim takmičenjima, siguran sam da će i sada svojim znanjem i iskustvom doprineti novim pobedama Srbije. Veliki je to plus za našu reprezentaciju uoči izazova koji nas očekuju u naredne dve godine. Otišao je kao kapiten, sada se vraća i ponovo će dobiti kapitensku traku", rekao je Majes.

Trikolori su pobedom u Norveškoj (3:1) prošlog četvrtka izbili na lidersko mesto Grupe 9 sa identičnim skorom kao i Srbija od dve pobede i jednim nerešenim rezultatom. Prvi međusobni meč u Šapcu završen je bez pogodaka, a Francuzi imaju bolju gol-razliku, što im omogućava da uz novi nerešeni rezultat obezbede prvo mesto.

Francuska je na tom meču u Šapcu jurila pobedu u završnici, pa je igrala čak i bez golmana, što je moglo skupo da je košta. Sada se očekuje drugačiji meč, koji bi čak mogao i više da odgovara Srbiji.

"To na neki način govori o tome da u taktičkom smislu nisu još uvek sazreli za neki veliki rezultat. Rizikovali su da izgube, žao mi je što Strahinja Petrov nije iskoristio dva šuta ka praznom golu. Meč u Šapcu je imao daleko veći ulog nego ovaj u Lavalu, znalo se da bi poražena ekipa imala imperativ pobede u poslednjem kolu i da bi dovela sebe u veoma nezgodan položaj. Iznenadili smo Francuze koji su nas očekivali gore visoko, ali smo ih dobro prostudirali, vešto smo sakrili naše mane, a iskoristili njihove nedostatke. Oni su do poslednjeg trenutka verovali da su povrede Lazarevića i Pršića neki naš trik, kada su shvatili da se njih dvojica definitivno ne skidaju za utakmicu, pokušali su da promene taktiku, ali je bilo kasno. Uvereni su i dalje da je došlo njihovo vreme, ali sada smo skoro kompletni i idemo u Laval da im dokažemo da je srpski futsal kvalitetniji od francuskog", dodao je Majes.

KVALIFIKACIJE ZA SP, DRUGA RUNDA:

15.00: (8,50) Belorusija (7,00) Portugalija (1,20)

18.15: (2,65) Mađarska (4,15) Hrvatska (2,15)

19.30: (2,40) Belgija (4,10) Gruzija (2,35)

20.00: (2,90) Poljska (4,20) Azerbejdžan (2,00)

21.00: (2,05) Francuska (4,20) Srbija (2,80)







tagovi

futsalMiloš SimićDejan Majes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara