Sardar Azmun (©AFP)
Sardar Azmun (©AFP)

Otišao uzbekistanski, stiže iranski Mesi? Roma ispunjava Murinjovu dve godine staru želju

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.08.23. | 13:23

Sardar Azmun izabrao Vučicu, mada se još čeka odgovor Bajera

Nije baš ono što se tražilo, više je ono što je – realno. Roma celo leto nije uspevala da ubaci jednog od brojnih napadača koje je naciljala, a na kraju je uspela da u Večni grad privoli Sardara Azmuna, davnašnju želju Žozea Murinja.

Portugalac je naime hteo odmah nakon što je došao u Romu, ali Zenit nije popuštao – čak se i šalio po društvenim mrežama i poručivao Murinjo da ignoriše lepe poteze Azmuna – ali je „iranski Mesi“, kako su ga zvali u mladosti, ostao u Sankt Peterbugu, da bi prošlog januara prešao u Leverkuzen.

Izabrane vesti

Roma je umesto Azmuna uzela „Mesija iz Ubekistana“, mada ne vidimo ovde ama baš nikakvu paralelu, Eldora Šomurodova. Ispostavilo se da ta poređena apsolutno nisu imala smisla, pa je Šomorudov ovog leta otišao na pozajmicu u Kaljari za svega 1.000.000 evra (plaćen je čak 18.000.000), a Roma se opet vratila Sardaru. I prošli put je on hteo tamo, i sada je odgovor bio pozitivan. Problem je samo ubediti Bajer.

Azmun najblaže rečeno nije oduševio u Leverkuzenu (pet golova na 44 utakmice, uglavnom ulazio kao rezervista), ali Nemci bi svakako nešto da uzmu, a Roma isprva nudi pozajmicu i potencijalni otkup za 8.000.000 evra koji bi postao obavezan ako bi Iranac aktivirao određene klauzule.

Roma svakako mora nešto da uradi, jer joj je špic neophodan posle povrede Tamija Ejbrahama, pošto Murinjo sada na raspolaganju ima samo Andreu Belotija, a do sada su ga svi redom odbijali iz ovih ili onih razloga. Poslednji Duvan Zapata, a pre toga Đanluka Skamaka, Alvaro Morata, Marko Arnautović, Markos Leonardo, Lukas Beltran, Luis Murijel...

Samo još da vidimo šta će Bajer da kaže ili će i ovo da propadne.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Sardar Azmun

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara