Miloš Ostojić iz vremena kada je nastupao za Čukarički (©MN press)
Miloš Ostojić iz vremena kada je nastupao za Čukarički (©MN press)

Otišlo 11 – došlo 11 novih igrača: Spartak doveo petoricu poslednjeg dana prelaznog roka

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.02.22. | 20:42

Najzvučniji je dolazak Miloša Ostojića

Poslednji dan prelaznog roka u Srbiji nije doneo novitete u redovima beogradskih večitih rivala, iako je Crvena zvezda bezuspešno pokušala da angažuje Mihajla Banjca iz TSC, ali je zato na severu zemlje bilo prilično interesantno.

Subotički Spartak je u jednom danu obelodanio čak pet potpisa i tako zatvorio zimsku transfer pijacu! Najzvučniji je povratak Miloša Ostojića u srpski fudbal. Dojučerašnji štoper letonske Lijepaje dobio je čiste papire kako bi mogao da pojača Spartak. Sa nekadašnjim defanzivcem Partizana, Napretka i Čukaričkog parafirana je saradnja na godinu dana. On će biti direktna zamena za Mihajla Ivančevića čiji je transfer u Odenze klubu doneo 210.000 evra.

Izabrane vesti

Iz kazahstanskog Atiraua je posle samo 20 dana boravka stigao defanzivni vezista Miloš Tošeski. Makedonski internacionalac sa srpskim papirima je 21. januara zvanično napustio Brodarac kako bi igrao za Atirau, ali je ipak završio u Subotici. On se na vernost Spartaku obavezao tokom naredne tri i po godine.

Ponedeljak, 13.00: (2,00) Spartak Subotica (3,40) Radnički Surdulica (3,90)

Trener Subotičana Vladimir Gaćinović će u nastavak sezone sa potpuno novim štoperskim tandemom. Veliko pojačanje iz kragujevačkog Radničkog biće Stefan Filipović. Posle 18 utakmica i dva gola za Radnički, Filipović je prešao u Spartak gde bi mogao da se zadrži narednih godinu i po dana.

Još jedno defanzivno pojačanje, ali pre svega zalog za budućnost jeste Alfons Msanga. Radi se o tinejdžeru iz Tanzanije koji igra na poziciji beka. Ugovorom se obavezao na sledeće četiri godine. Šest meseci dužu saradnju potpisao je Simo Vrbljanac, klupski izdanak koji uskoro puni 19 godina, a dosad je nastupao za mladi tim Spartaka u Omladinskoj ligi.

Nije samo poslednji dan zimske pijace bio aktivan u Subotici, pošto je Spartak dosta radio u oba smera. Naime, 11 igrača napustilo je klub, a isto toliko novajlija je angažovano! Uz pomenutu petorku Spartak je doveo još golmana Milana Jelovca iz Loznice, defanzivnog vezistu Radomlja Marka Žulja, napadača Timoka Miloša Ruševića, levog beka Radnika iz Bijeljine Aleksu Uroševića, te dvojicu desnih krila – Lazara Milutinovića iz Feniksa i Filipa Tomaskovića iz Varteksa. Klub su ove zime pored Ivančevića napustili još defanzivni vezni Milan Marčić (Javor), desni bek David Dunđerski (Proleter), levo krilo Mile Savković (Mladost Novi Sad), štoper Slađan Rakić i centralni vezni Andrija Milić (obojica Radnički Srem), golman Filip Dujmović (Radnički Niš), levi bek Filip Jović (Novi Pazar), štoper Vuk Bogdanović (Rad), dok su Aleksandar Bjelica i Nemanja Branković dobili zahvalnice.



tagovi

Spartak SuboticaZimski prelazni rok 2022Miloš OstojićMiloš Tošeski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara