Maurisio Sari (©Reuters)
Maurisio Sari (©Reuters)

Otkaz od 20.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.08.20. | 15:44

Toliko će smena trenera koštati Juve

Smenio je Juventus Maurisija Sarija, ali neće zbog toga biti baš žurke radosti u Torinu.

Jasno je da čelnici kluba nisu zadovoljni njegovim radom, očekivali su da vide raspevani Juve na terenu, kao što je pre neku godinu bio Napoli pod komandom iskusnog trenera, ali ništa od toga Sari nije uspeo da sprovede u delo u taboru Stare dame. I zbog toga mu je danas uručen otkaz.

Izabrane vesti

Ta smena će, ipak, finansijski biti žestok udarac za crno-bele. Kako pišu italijanski mediji, Juventus će samo na ovoj promeni trenera izgubiti 20.000.000 evra! Naime, Sari ima ugovor sa klubom do juna 2022. godine, po kojem mu je godišnja zarada 5.500.000 evra. I to je neto suma koju plaća klub. A, kada se na to dodaju porezi koje Juventus plaća, izađe se na ukupno 20.300.000 evra za dve godine.

Ni to nije sve, jer je crno-beli i dalje imaju na platnom spisku Masimilijana Alegrija, koji je smenjen prošlog leta. Njegova plata je još veća nego Sarijeva, iznosi 7.500.000 evra godišnje, a bivši trener je vezan za Juventus još godinu dana. Tako da, kada se sve sabere, Stara dama iz Torina će u naredne dve godine, kada se sve sabere, platiti više od 30.000.000 evra bruto za ugovore dvojice trenera koji tu više nisu!

A, tek onda dolazi na red šef struke koji tek treba da dođe, njegov ugovor koji će da potpiše i koji sigurno neće biti manji od Sarijevog...


tagovi

Maurisio SariJuventusSerija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara