Hviča Kvarachelija (©Reuters)
Hviča Kvarachelija (©Reuters)

Otkrovenje Serije A udara na otkriće kvalifikacija, Norveška konačno blizu pobede

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.06.23. | 14:15

Grupa A: Gruzija gostuje Škotskoj, a Kipar ide na noge Halandu i drugovima u 4. kolu kvalifikacija za EURO

Škotska uživa u fantastičnom ulasku u kvalifikacioni ciklus za odlazak na Evropsko prvenstvo. Zauzela je prvo mesto u Grupi A, ispred Gruzije, Španije, Norveške i Kipra. Gruzija iza sebe ima veoma zahtevan duel, ali je uspela da se nosi sa njim. Hoće li Škotska ostati na prvom mestu posle meča sa Krstašima?

Hampden Park u Glazgovu ponovo će postati poprište međunarodnog fudbalskog meča, a ovoga puta domaći će u njega da uđu kao izraziti favoriti. Možda je malo kriva statistika, jer kad god su se ove dve zemlje sastale, svaki put je pobedio domaći sastav. Od četiri meča, obe selekcije su bile srećne po dva puta.

Izabrane vesti

Trenutni kvalifikacioni ciklus ide neverovatno dobro po Škote. Ostrvski tim je zauzeo prvo mesto čak i u konkurenciji sa Španijom i Norveškom i do sada nije izgubio ni bod u tri duela. Selektor Stiv Klark se postepeno bavio Kiprom, Španijom, a potom i Halandovom Norveškom. I svaki put se radovao.

20.45: (1,53) Škotska (4,00) Gruzija (6,75)

Njegovu situaciju donekle narušava činjenica da su Španci i drugoplasirana Gruzija odigrali meč manje, ali je to ipak respektabilno dostignuće. Međutim, ni Gruzija nije rekla poslednju reč i sada joj mnogo koristi jedan od najboljih igrača italijanske Serije A, krunisani as Napolija Hviča Kvarachelija. Mladi dribler iznenadio je širu javnost sposobnostima, a sa njim u startnoj liniji Gruzija je poslednji put uspela da pobedi Kipar. U martu je ipak remizirala sa Norveškom i trenutno uživa na drugom mestu u teškoj konkurenciji.

20.45: (1,12) Norveška (9,50) Kipar (19,0)

Norveški tim se oslanja na Erlinga Halanda, ali ni on ne uspeva da pomogne reprezentaciji da ostvari dobre rezultate. U kvalifikacijama za naredno Evropsko prvenstvo ulaznica klizi reprezentaciji Norveške.

Istina je da posedovanje Španije u grupi prilično otežava borbu za prvo mesto. Ali Norveška je i dalje jedan od favorita za odlazak u Nemačku 2024. Norveški tim se nenormalno muči i nije pobedio nijednom u tri odigrana meča. Do sada je uzeo samo bod i izgubio od Španaca na startu, a prošli put nije mogao da odoli naletima Škotske.

Na svom terenu u Oslu, golgeter Erling Haland je doveo svoj tim u vođstvo, ali se Škotska nije predavala i na kraju je sa dva gola preokrenula utakmicu na 2:1. Trener Stale Solbaken mora brzo da pronađe način da oživi šanse svoje selekcije.

Kiprani su malo lošiji od Norveške, ali njihov tim nikada nije bio u trci za odlazak na veliku smotru. I pored toga, niz od dva uzastopna poraza je tužan učinak. Međutim, činjenica je da je Kipar u poređenju sa Norveškom odigrao samo dva umesto tri meča. Posle glatkog poraza od Škotske od 0:3, Kipar je prošli put uspeo da postigne bar jedan gol. Na domaćem terenu, međutim, Gruzija je odnela bodove 2:1.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO - 4. KOLO

Utorak

GRUPA A

20.45: (1,53) Škotska (4,00) Gruzija (6,75)

20.45: (1,12) Norveška (9,50) Kipar (19,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

kvalifikacije za EPKvalifikacije za Euro 2024Fudbalska reprezentacija Škotskereprezentacija škotskeFudbalska reprezentacija Gruzijereprezentacija Norveškereprezentacija Kipra

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara