Nenad Lukić (©Starsport)
Nenad Lukić (©Starsport)

Otkud Lukić u drugoj ligi, ako je imao ponude iz Srbije i Turske?

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.01.24. | 12:52

Novi napadač Đera otkrio šta ga je ubedilo da prihvati ponudu iz Mađarske

Najbolji strelac Mozzart Bet Superlige Srbije u sezoni 2019/2020, Nenad Lukić, ovog januara je bio slobodan u izboru novog kluba. Bio bi premija za većinu superligaša, mogao je praktično da bira gde će, a 31-godišnji fudbaler je iznenadio mnoge odlukom da potpiše za mađarskog drugoligaša Đer.

Lukiću je ovo drugi klub u Mađarskoj, prethodno je igrao za Honved od leta 2021. do leta 2023. godine. Prethodnih šest meseci je proveo u kineskom superligašu Čangčunu, sa kojim je raskinuo ugovor po završetku sezone. Problem su bile finansije.

Izabrane vesti

Na početku je sve bilo kako treba. Međutim, posle nekog vremena je postalo jasno da klub ima finansijske probleme. Mesecima nisam dobio platu, niti bonuse koji su sledovali po mom ugovoru. Od tada čekam odluku arbitražnog suda FIFA, ako sve bude kako treba, slučaj će se završiti na leto. Posle toga sam bio slobodan da potpišem za koga hoću, dobio sam ponude iz Srbije, Bugarske, Azerbejdžana i Turske, čak i iz mađarske prve lige”, kazao je Lukić za Nemzeti Sport.

Ipak, nekadašnji golgeter TSC Bačke Topole se opredelio za Đer.

Ideja koju imaju u Đeru je vrlo uverljiva. Osetio sam isto ono što sam osetio i u januaru 2019. godine, kada sam stigao u Bačku Topolu. TSC se tada borio za promociju iz druge lige, odluka da potpišem mi je promenila život. Već na proleće smo proslavili promociju, sledeće godine sam bio najbolji strelac lige i, što je najvažnije, osigurao sam porodicu na duže staze. Pogledajte gde je TSC sada, igrao je u Ligi Evrope, postao je jedan od najboljih klubova u Srbiji. Volim kada je klub ambiciozan i ima za cilj značajnije rezultate. Slično se osećam i u Đeru".

Lukićev novi klub trenutno je drugi na tabeli, što je pozicija koja vodi u elitu. Ima pet bodova više (i odigran meč manje) od najbližeg pratioca Segeda, dok mu je Vašaš na -6.

Za Đer igra prava mala legija stranaca, Lukić je 17. fudbaler bez mađarskog pasoša. Tu su Rumuni, Slovak, Brazilac, Austrijanac, Italijan, Portugalac, Argentinac… Možda najzanimljiviji među njima je krilni napadač iz Malija Mamadi Dijara, koji je letos došao iz španskog prvoligaša Kadiza. Ove sezone je na 16 mečeva dao tri gola i zabeležio pet asistencija.



tagovi

Nenad LukićĐerMađarskaTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara